Voetbal Geeft

N.E.C. – E-voetbal

Voor jongeren in een rolstoel is voetballen helaas niet vanzelfsprekend. Maar N.E.C. wil hier verandering in brengen! De club heeft een Elektrisch Rolstoelvoetbalteam opgericht en speciale rolstoelen aangeschaft, zodat deze jongeren (weer) plezier beleven aan het voetballen. Het team zal wekelijks trainen en af en toe een oefenwedstrijd spelen. Het uiteindelijke doel is om het team structureel te laten voetballen bij een amateurvoetbalclub of andere sportaanbieder in de regio Nijmegen.

Aanleiding

Thijs is een 10-jarige jongen die rolstoelgebonden is en naar de Sint Maartenschool gaat. Hij heeft een enorme passie voor voetbal en zou niets liever willen dan zelf een keer te kunnen voetballen. Om deze wens te vervullen, hebben Thijs en zijn moeder een oproep gedaan bij Spieren voor Spieren. Via deze weg is de KNVB op de hoogte gebracht en is ook N.E.C. en Uniek Sporten erbij betrokken geraakt. N.E.C. was direct enthousiast over het idee van Thijs, aangezien de club al langer samenwerkt met Uniek Sporten op het gebied van aangepast sporten. Samen streven zij naar vernieuwend aanbod voor mensen met een beperking die momenteel weinig tot geen mogelijkheden hebben om te sporten. Na navraag bij de Sint Maartenschool bleek dat Thijs niet de enige is die graag wil voetballen. Er is veel animo onder de jongeren, dus N.E.C. wil graag een elektrisch voetbalteam oprichten om niet alleen Thijs, maar ook een grotere groep jongeren in Nijmegen te laten genieten van voetbal!

Aanpak

N.E.C. wil het N.E.C. Elektrisch Voetbal team wekelijks laten trainen onder deskundige begeleiding, om de deelnemers een profclub ervaring te bieden. Het teamgevoel, nieuwe contacten leggen en het (leren) omgaan met een beperking staan hierbij centraal. Deelnemers krijgen een jaarcontract bij het N.E.C. Elektrisch Voetbal team en er worden oefenwedstrijden gespeeld tegen andere Elektrisch Voetbal teams waar mogelijk. Het uiteindelijke doel is om het team structureel te laten voetballen bij een amateurvoetbalclub (of andere sportaanbieder) in de regio Nijmegen. Hiervoor wordt samenwerking gezocht met amateurvoetbalclubs of andere sportaanbieders in de regio.

Om Elektrisch Voetbal te spelen zijn elektrische rolstoelen noodzakelijk. De voorkeur gaat uit naar rolstoelen met dezelfde eigenschappen op het gebied van snelheid en wendbaarheid. Voor dit project wordt rekening gehouden met het bezit van acht elektrisch sportrolstoelen, op dit moment is N.E.C. in bezit van vier sportrolstoelen. Het doel is dus om nog vier sportrolstoelen aan te schaffen.

Resultaat

Een Elektrisch Voetbal Team opzetten voor 10 jongeren tussen de 10 en 23 jaar die rolstoelgebonden zijn en gek zijn op voetbal. Door middel van dit team krijgen de jongeren de kans om nieuwe contacten te maken, plezier te hebben en beter om te gaan met hun beperking. Het uiteindelijke doel is om het team structureel te laten voetballen bij een amateurvoetbalclub (of andere sportaanbieder) in de regio Nijmegen.

Dit artikel delen