Eredivisie Awards

Negen clubs leveren spelers voor Eredivisie Elftal van de Maand augustus

AZ en Feyenoord zijn beiden met twee spelers hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand. Verder bestaat het elftal uit spelers van negen verschillende clubs.

In een maand met drie speelronden kwamen acht clubs slechts twee keer in actie: de wedstrijden PSV - Go Ahead Eagles, FC Twente - Vitesse, Ajax - FC Volendam en AZ - Heracles Almelo werden allen, ter voorbereiding op de beslissende Europese kwalificatieduels, verplaatst naar eind september.

AZ en Feyenoord zijn beiden met twee spelers hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand augustus. Naast Vangelis Pavlidis heeft ook de Japanse rechtsback Yukinari Sugawara een plek in het elftal bemachtigd. Vanuit Feyenoord zijn Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida toegevoegd.

Het Eredivisie Elftal van de Maand augustus bestaat uit de volgende spelers: Ivor Pandur (Fortuna Sittard), Bas Kuipers (Go Ahead Eagles), Jorrel Hato (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Yukinari Sugawara (AZ), Michal Sadílek (FC Twente), Mats Wieffer (Feyenoord), Yorbe Vertessen (PSV), Nikolas Agrafiotis (Excelsior Rotterdam), Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam) en Vangelis Pavlidis (AZ).

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Uiteindelijk worden de twee winnaars bepaald door de 18 aanvoerders (via de spelersvakbond VVCS) en de 18 trainers (via Coaches Betaald Voetbal) van de eredivisieclubs.

Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden elk seizoen uitgereikt op de Eredivisie Awards. Aankomende maandag worden de prijzen van het seizoen 2022/'23 uitgereikt: de Eredivisie Awards zijn om 20.30 uur live te zien op het open kanaal van ESPN (1) en YouTube.

De Eredivisie Awards zijn een initiatief van de Eredivisie CV en ESPN, in samenwerking met de Azerion Vrouwen Eredivisie en de KNVB. VriendenLoterij, KPN, Unibet en Cruyff Foundation zijn partner van de Eredivisie Awards.

Dit artikel delen