KPN eDivisie

Ontknoping derde periode en eKlassieker op het programma

Speelronde 13 in de KPN eDivisie belooft op voorhand een spannende te worden. Niet alleen staat ons de ontknoping in de derde periode te wachten, ook de eKlassieker tussen Ajax en Feyenoord staat op op het programma. Een heerlijk voorsmaakje in aanloop naar de echte Klassieker die aankomend Eredivisie weekend gespeeld wordt.

Excelsior Rotterdam op pole position

Deelname aan de KPN eDivisie Finals lonkt voor Excelsior. Zij gaan voorafgaand aan het beslissende duel in de derde periode aan kop en hopen de goede vorm vast te houden tegen PSV Eindhoven. Bij een overwinning zijn de Kralingers verzekerd van periodewinst en plaatsen zij zich automatisch voor de grote finaledag op zaterdag 6 mei 2023.

Hoewel Excelsior de favoriet is om dinsdagavond met de periodetitel in handen te staan, maken ook de eSporters van FC Twente, Feyenoord en NEC nog kans. Winnen is het enige dat telt voor die ploegen, waarbij men afhankelijk is van het resultaat dat Excelsior neerzet.

De eKlassieker: Ajax en Feyenoord tegenover elkaar

Gezonde rivaliteit, clubbelang en trots zijn belangrijke elementen die een confrontatie tussen Ajax en Feyenoord zo speciaal maken. Waar Feyenoord nog meespeelt om de derde periodetitel ligt voor Ajax de focus op het continueren van het lijstaanvoerderschap in de reguliere competitiestand.

Daarnaast zullen de Amsterdammers zich ook willen revancheren voor de verliespartij van afgelopen speelronde waarin men in de slotfase een 2-3 nederlaag tegen sc Heerenveen moest slikken. Met een overwinning in de eKlassieker, en misstappen van Excelsior en FC Twente, kan Feyenoord zich verzekeren van een plaats in de KPN eDivisie Finals.

De eKlassieker en de beslissing in de derde periode zie je dinsdagavond vanaf 17.30 uur live op YouTube, Twitch, TikTok Live of ESPN.

Dit artikel delen