Maatschappelijk

Op naar een mooie tweede editie van KUSZ in Zwolle

In Nederland gaan zo’n 280.000 kinderen nooit op vakantie. Waar kinderen uit de buurt, klasgenoten en vriendjes in de zomer genieten van dagjes weg of een leuke vakantie, is voor een grote groep kinderen de vakantie geen leuke onderbreking van de schooltijd. Mede daarom slaan PEC Zwolle United, SportService Zwolle en Landstede Sportcentrum de handen opnieuw ineen voor het project ‘Kids United Sport Zwolle’ (KUSZ).

Deze zomervakantie wordt weer een week lang sportief vertier geboden aan kinderen (uit de groepen 6, 7 en 8) die, om verschillende sociale redenen, niet op zomervakantie kunnen dit jaar. Net als vorig jaar staan de thema’s vitaliteit, sportiviteit en samenwerken centraal gedurende deze week. Deze week vindt plaats in week 31, van maandag 30 juli tot en met vrijdag 3 augustus. Er is weer volop interesse in deze week, zowel voor de deelnemers als betrokken partners. Met 45 aanmeldingen is het maximaal aantal deelnemers (40) licht overschreven en een groei ten opzichte van vorig jaar, wat natuurlijk heel mooi is.

In samenwerking met verschillende partners is er een gevarieerd programma samengesteld; maandagochtend wordt er in gezamelijkheid afgetrapt met diverse sport- en spelactiviteiten bij het Landstede Sportcentrum, waarna in de middag een clinic van Landstede Basketbal op het programma staat. Op de dinsdag, woensdag en donderdag wordt elke ochtend gestart met clinic van de topsporters van Tophandbal Dalfsen, Regio Zwolle Volleybal en PEC Zwolle. Met in de middag gevolgd door een aanvullende activiteit, zoals een bezoek aan de bioscoop of bowlen.

De week wordt vrijdag afgesloten met een bezoek aan Djambo Kidsplay, gevolgd door een gezamelijk lunch (welke dagelijks, in samenwerking met Jumbo De Dobbe, wordt verzorgd voor alle deelnemers). Als aandenken aan hopelijk een fantastische week krijgen de deelnemers aan het eind een zogenaamde 'Fitbag' mee met o.a. kaartjes voor topsportwedstrijden, leuke gadgets en informatie over de sportmogelijkheden en gezonde voeding.

Houd de online kanalen van PEC Zwolle United in de gaten om op de hoogte te blijven en gebruik hierbij de hashtag #KUSZ.


Origineel bericht: www.peczwolleunited.nl

Dit artikel delen