Eredivisie Awards

Orkun Kökcü tweede maand op rij Eredivisie Speler van de Maand

Orkun Kökcü is voor de tweede maand op rij uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand. Net als in januari heeft de 21-jarige middenvelder van Feyenoord in februari volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd.

Direct betrokken bij vijf goals

In een maand waar enkel AZ geen puntverlies leed, won Kökcü met Feyenoord van Sparta Rotterdam (4-0), RKC Waalwijk (0-2) en SC Cambuur (3-1). Afgelopen zondag ging het uitgerekend in Alkmaar mis: AZ won met 2-1 van Feyenoord. Desondanks kan Kökcü terugkijken op een uitstekende maand. De Turkse international scoorde drie wedstrijden op rij en gaf twee assists.

Daarnaast stuurde hij in de afgelopen vier speelrondes 129 voorwaartse passes, meer dan iedere andere middenvelder of aanvaller. Ook creëerde Kökcü de op één-na-meeste kansen in de Eredivisie (18) en noteerde hij tien geslaagde voorzetten. Het leverde de middenvelder tweemaal een uitverkiezing tot KPN Man of the Match op.

Tweede maandprijs op rij

De controlerende middenvelder van Feyenoord is na Oussama Idrissi (januari en februari 2020) de tweede speler die de maandprijs twee keer op rij wint. Kökcü laat vooral in het nieuwe kalenderjaar zijn aanvallende kwaliteiten zien: in zes eredivisiewedstrijden in 2022 was hij direct betrokken bij zeven doelpunten (vijf goals en twee assists), evenveel als in zijn achttien competitieduels in de eerste seizoenshelft (één doelpunt en zes assists).

De middenvelder wist in het maandklassement onder meer Fortuna Sittard-doelman Yanick van Osch en Ajax-aanvaller Sébastien Haller achter zich te houden. Naast een prijs ontvangt de middenvelder ook een eigen geüpgraded spelerskaart in EA Sports FIFA 22 Ultimate Team. De Eredivisie Player of the Month-kaart is vanaf vrijdagavond 18.00 uur vrij te spelen in FIFA 22.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2021/22 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

BEKIJK OOK:

Dit artikel delen