KPN eDivisie

PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, 50.000,- prijzengeld

De kampioensschaal gaat omhoog, fans in een volgepakt AFAS Live juichen en schreeuwen in de richting van Tony Kok en Jonas Ghebrehiwot van PEC Zwolle. De twee esporters hebben zojuist in de finale Ajax verslagen en mogen zich de winnaar van eDivisie seizoen I noemen. Ze nemen de kampioensschaal mee naar Zwolle, maar krijgen ook het prijzengeld van € 25.000,- bijgeschreven. "Een droom die uitkomt.

De weg naar de winst was intensief. Op 11 november begon de eDivisie in een compleet vernieuwde vorm aan een nieuw seizoen. Met DreamHack als nieuwe partner breidde de officiële EA SPORTS FIFA-competitie sterk uit. Vanaf dat moment werd er elke maandag- en dinsdagavond live gespeeld en uitgezonden, werden de 18 eredivisieclubs vertegenwoordigd door niet een, maar twee spelers en was er voor het eerst prijzengeld te winnen.

PEC Zwolle wist zich via de Playoffs te plaatsen voor de finals. Na FC Utrecht en Heracles Almelo te hebben verslagen in de kwartfinale en halve finale, mochten de Zwollenaren aantreden tegen titelfavoriet Ajax.

DE FINALE

De opkomsttune blaast door de speakers, toeschouwers juichen zo hard dat in AFAS Live geen verstaanbaar woord met elkaar gewisseld kan worden en de esporters van Ajax en PEC Zwolle betreden het podium. Spanning en druk is op de jonge gezichten af te lezen; Dani Hagebeuk en Curtis Poole (Ajax) en Tony Kok en Jonas Ghebrehiwot (PEC Zwolle) weten dat hun collega’s, hun eigen tienduizenden fans en volgers, de supporters van hun club en alle aanwezige toeschouwers meekijken. Nu moét het gebeuren.

De club die in de finale als eerste twee wedstrijden wist te winnen, kroonde zich als winnaar van de eDivisie Finals. De eerste wedstrijd werd na penalty's gewonnen door Tony Kok, waar hij Ajacied Curtis Poole versloeg.

De tweede wedstrijd werd er een om nooit te vergeten. Jonas scoorde de 1-0, waarna Dani Hagebeuk pas in de 90e minuut een verlenging uit het vuur sleepte. De penaltyreeks werd opnieuw door PEC Zwolle gewonnen, wat haar spelers € 25.000,- aan prijzengeld opleverde.

Onder de overige 7 finalisten werd een bedrag van € 25.000,- verdeeld.

AFAS LIVE VOL MET JUICHENDE SUPPORTERS

De eDivisie Finals werd bezocht door een groot aantal fans, die de hele dag luidruchtig hun favoriete club aanmoedigde. Voor Tony Kok en Jonas Ghebrehiwot was dit een extra stimulans: “Dit is iets wat we nog nooit eerder hebben meegemaakt, dit is zó tof! Een AFAS Live vol met fans die juichen en zingen, geweldig. Dit heeft er echt voor gezorgd dat we tot het uiterste gingen voor onze fans.”

Op de vraag wat de winst voor Tony en Jonas betekent, reageert het duo gelijkgestemd: “Hier hebben we het gehele jaar voor gestreden. We hebben 17 speelrondes en de Playoffs gespeeld, alles gegeven en het is fantastisch om dan de eDivisie Finals te winnen. Een droom die uitkomt.”

Met de eDivisie Finals legt de eDivisie, samen met haar partner DreamHack, een krachtig fundament voor de verdere ontwikkeling van EA SPORTS FIFA esports wereldwijd. Arnoud Schonis, Project Manager eSports van de Eredivisie CV, licht toe: "Met de spectaculair vernieuwde opzet van de eDivisie, het aanhoudende commitment van onze clubs en het organiseren van deze grootschalige eDivisie Finals, versterken we onze naam als meest professionele FIFA esports-competitie ter wereld. Door meer aandacht te besteden aan het gegeven dat onze spelers veel bezig zijn met hun fysieke gezondheid en vaak betrokken zijn bij maatschappelijke projecten, willen we de publieke draagkracht verder uitbreiden en zo stappen blijven maken. Natuurlijk helpt een spectaculaire beleving als vandaag daar ontzettend bij."

"Na zo een geweldig en succesvol event met duizenden aanwezige fans, gecombineerd met hoe de nieuwe opzet van de competitie is ontvangen, zien wij dat als een bevestiging dat we op de juiste weg zijn. Sterker nog, dit moeten we nog verder uitbouwen. Wij zijn heel trots op wat er vandaag gerealiseerd is door de betrokken en hardwerkende mensen die betrokken zijn met esports in Nederland, maar ook op de geweldige fans en de spelers die van wereldklasse zijn, en die ons vandaag verwend hebben met spectaculaire EA SPORTS FIFA-actie", zegt Sanne Ravn Faxoe, Director of eFootball bij DreamHack SportsGames, en vervolgt:

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoiets als dit gezien heb in de tijd dat wij met EA SPORTS FIFA werken. Vandaag heeft de lat hoog gelegd voor toekomstige evenementen."

EDIVISIE SEIZOEN II

Op 2 maart start eDivisie seizoen II. Elke maandag- en dinsdagavond is de eDivisie tussen 17.00 en 22.00 uur live te bekijken. Op 9 mei vinden de eDivisie Finals van seizoen II plaats, waar opnieuw € 50.000,- aan prijzengeld verdeeld wordt.

Dit artikel delen