Maatschappelijk

Playing for Success AZ al 5 jaar een succes

Het leercentrum van Playing for Succes Alkmaar in het AFAS Stadion van AZ viert dit jaar het vijfjarig jubileum. Playing for Succes is een naschools programma voor jongeren die met extra zelfvertrouwen en motivatie een positiever zelfbeeld krijgen en beter gaan presteren.

Het project is al vijf jaar een groot succes, met een wekelijks aantal van 130 leerlingen worden er allerlei diverse actviteiten georganiseerd waarmee de jongeren kunnen werken aan hun zelf gestelde doelen. Zo durft een aantal leerlingen hun mening te geven, legt een groep nu makkelijker contact met anderen, en zijn er ook jongeren die nu minder zenuwachtig zijn voor het geven van presentaties.

Bij alle oefeningen om te werken aan deze doelen wordt volop gebruik gemaakt van de faciliteiten van het AFAS Stadion. Zo worden er oefenpresentaties gegeven in de Co Adriaanse-persruimte, terwijl ook de omgeving stimuleert om beter te presteren en te geloven in jezelf. De deelnemers komen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en taalklassen. Daarnaast is er ook een heuse Escape Room in het stadion waar de kinderen inzicht kunnen trainen door middel van puzzels.

In de afgelopen jaren heeft Playing for Succes Alkmaar zich flink ontwikkeld en behoort het leercentrum tot de grootste van het land. Daarnaast wordt niet alleen het AFAS Stadion door AZ beschikbaar gesteld, maar ook de spelers en staf van AZ. “Playing for Success is een geweldig initiatief”, reageert AZ's Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “We dragen er dan ook graag een steentje aan bij door bijvoorbeeld onze spelers de certificaten te laten overhandigen aan de deelnemers. Het is ook mooi om te zien hoe de kinderen instromen en vervolgens het traject met meer zelfvertrouwen verlaten. Als voormalig topsporter en coach weet ik hoe belangrijk het is om zelfvertrouwen te hebben. Het zorgt ervoor dat je goed in je vel zit en beter kunt functioneren. Het is dus mooi om te zien hoe daar al op jonge leeftijd aan wordt gewerkt, want dat krijg je een goede basis mee waar je de rest van je leven profijt van hebt.”

Dit artikel delen