Maatschappelijk

Project FITfans: gemiddeld gewichtsverlies 5 kilo

Deelnemers aan FITfans zijn gemiddeld 5,2 kilo afgevallen in de periode dat zij meededen aan het project van de PSV Foundation. Dat blijkt uit de slotmeting van het project dat deze zomer is afgerond. “Ik voel me sinds lange tijd eindelijk weer fit.”

In de twaalf weken waarin deelnemers het FITfansprogramma doorlopen, werd deelnemers met theorie- en praktijkbijeenkomsten in het Philips Stadion een andere levensstijl aangewend. In het theoriegedeelte gaven St. Anna TopSupport, PSV en andere organisaties presentaties waarin bewustwording centraal stond. Het tweede gedeelte van de bijeenkomst bestond uit bewegen.

Niet in een sportschool, maar in de PSV-kleedkamer of op de tribunes in het stadion. “Het sportgedeelte is leuk, maar het voedingsadvies had voor mij pas echt impact”, zegt deelnemer Patrick Rademakers. “Ik ben vijftien kilo afgevallen. Met plezier in plaats van honger."

Tailleomvang afgenomen

“De veranderingen in levensstijl tijdens de training zijn direct toepasbaar en voor mij nog steeds makkelijk vol te houden”, vult Jurgen Verberne, een andere deelnemer, aan. “Ik voel me sinds lange tijd eindelijk weer fit. PSV FITfans is het enige programma wat bij mij resultaat heeft gehad.” Tijdens de slotmeting in het Philips Stadion bleek dat alle deelnemers gewicht hebben verloren na het volgen van het programma. Ook is ieders tailleomvang afgenomen.

Begin van een gezondere leefstijl

“Met trots kunnen wij melden dat dankzij de samenwerking met St. Anna TopSupport en uiteraard de deelnemers, bijzonder mooie resultaten met ons leefstijlprogramma behaald zijn”, reageert Nina de Rooij, leefstijladviseur van de PSV Foundation. “Het begin van een gezondere leefstijl is gemaakt, deelnemers voelen zich na deelname aan het programma niet alleen fysiek sterker maar ook mentaal en dat was ons doel.”

“Mensen die fysiek en mentaal sterk zijn en goed in hun vel zitten, hebben daar zowel privé als op het werk vele voordelen van”, vervolgt ze. “Na deze zomer gaan we ons richten op het bedrijfsleven met een project dat eerder al is gestart bij ASML.” Eén van de bedrijven die is aangehaakt is Strukton Worksphere.


Origineel bericht: PSV.NL

Dit artikel delen