Eredivisie Awards

PSV absolute hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand

PSV is met maar liefst zeven spelers de absolute hofleverancier voor het Eredivisie Elftal van de Maand. Naast Johan Bakayoko maken ook Luuk de Jong, Malik Tillman, Joey Veerman, Olivier Boscagli, Jordan Teze en Mauro Júnior deel uit van het elftal.

Sam Lammers (FC Utrecht), Mathias Kjølø (FC Twente) en Dávid Hancko (Feyenoord) maken de selectie in het veld compleet.

Opvallend is de nominatie van FC Volendam-keeper Mio Backhaus. De 20-jarige doelman was lange tijd in de race voor de talentenprijs, maar kwam daarin net een aantal punten te kort. Backhaus heeft in april liefst 30 reddingen verricht (minstens negen meer dan iedere andere keeper), had een reddingspercentage van 80,6% en voorkwam volgens de data minimaal 5,2 doelpunten (12,2 xG op doel tegen en zeven tegengoals), bijna drie meer dan iedere andere doelman.

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden uitgereikt op de Eredivisie Awards (2 september 2024).

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij. 

Dit artikel delen