KPN eDivisie

PSV en Ajax behouden ongeslagen status na zeven speelronden

De tweede spannende ontknoping in de KPN eDivisie ligt alweer in het vooruitzicht. Na afloop van de zevende speelronde lijkt de dubbele speelavond van komende week het spannendst voor PSV, Feyenoord en Heracles Almelo te gaan worden. Zij maken na hun overwinningen nog kans op de tweede periodetitel.

Traditionele top 3 zonder kleerscheuren

Voor PSV en Ajax is de digitale voetbalarena een boeiend strijdtoneel waarop ze laten zien dat ze de top van het zevende KPN eDivisie seizoen blijven domineren. Ajax zette vrij gemakkelijk Fortuna Sittard opzij. Max Koelemaij en Paulo Henrique Chaves kropen strijdlustig achter het scherm om tegenstander Fortuna Sittard met 9-1 aan de zegekar te binden. PSV had iets meer moeite om de drie punten bij te schrijven. Go Ahead Eagles bood, zeker in de eerste leg, prima weerstand. Fabian Gottschalk maakte zijn debuut in het shirt van de Eagles en wist zich knap staande te houden tegen eChampions League-winnaar Emre Yilmaz (3-3). Waar Yilmaz vorige week zijn teamgenoot Bachoore redde, deed laatstgenoemde dat dit keer omgekeerd. Manuel had het zeker niet gemakkelijk tegen Bouwe Veenstra, maar trok wel aan het langste eind met een 3-2 winst (6-5 overall).

Ook Feyenoord begint de beslissingavond in de tweede periode met een goede kans om het ticket naar de Finals binnen te slepen. Stadsgenoot Excelsior werd met 3-2 verslagen, waardoor de Rotterdammers van Zuid in de race blijven om de periodetitel.

Dekkers beslist rivalenstrijd met Hagebeuk voordeel van Heracles Almelo

Er wordt regelmatig flink wat onderlinge strijd uitgevochten tussen KPN eDivisie-spelers. Vaak ligt oud zeer uit het verleden hieraan ten grondslag, zo ook bij RKC'er Dani Hagebeuk en Heraclied Collin Dekkers. Zij troffen elkaar enkele seizoenen geleden in de corona editie van de eKlassieker. Dekkers trok hierin uiteindelijk aan het langste eind namens Feyenoord en wilde dat weten ook. Het vuurwerk dat zich in dat duel liet ontploffen bleef dit keer uit. Hagebeuk had geen antwoord op het aanvalsspel van Heracles en zag Collin Dekkers met 5-0 de overwinning claimen, waardoor de Almeloërs over twee duels met een 7-2 victorie aan de haal gingen.

Na afloop werden er over-en-weer nog wat steekjes door Dekkers en Hagebeuk uitgedeeld tijdens de post-match interviews. Het mag duidelijk zijn dat beide esporters niet op elkaars verjaardag zullen komen en dit met recht een rivalenstrijd mag worden genoemd.

Alle uitslagen in de zevende speelronde van de KPN eDivisie

De stand na afloop van speelronde 7

Dit artikel delen