Maatschappelijk

PSV gaat zich als eerste Nederlandse profclub richten op amputatievoetbal

PSV wordt de eerste profclub binnen Nederland wat zich gaat committeren aan amputatievoetbal. Dat maakte de Eindhovense club bekend op de Nieuwjaarsreceptie.

Amputatievoetbal binnen Nederland bestaat al sinds 2017, toen de Stichting Amputatie Voetbalteam Nederland werd opgericht. De twaalf leden - die verspreid door heel Nederland wonen – kwamen de afgelopen 2 jaar wekelijks op een zondagochtend bijeen in de regio Utrecht. Vanaf dit jaar steunen PSV en de PSV Foundation ook dit project. In samenwerking met Zwaluwe Jeugdactie en Uniek Sporten Brabant probeert de Eindhovense vereniging de naamsbekendheid van de sport te vergroten. Het team zal daardoor elke eerste woensdagavond van de maand trainen op de PSV Foundation Academy in Eindhoven.

Bij amputatievoetbal duurt een wedstrijd 2x25 minuten in een 7vs7-vorm. De zes veldspelers missen (een deel van) een been en bewegen zich voort op krukken, de keeper mist (een deel van) een arm. De krukken mogen niet worden gebruikt om de bal te spelen. 

Groei van de sport
Mede door de erkenning van PSV mag de nationale voetbalploeg vanaf volgend seizoen meedoen aan de Europe League, een internationaal amputatievoetbaltoernooi. Daarnaast investeert de PSV Foundation in de breedte van de sport. Zo kan er vanaf woensdag 16 januari wekelijks tussen 18:00 en 19:30 uur meegedaan worden aan amputatievoetbal.

Aanmelden voor het PSV Amputatievoetbalteam kan hier.

 

Dit artikel delen