Eredivisie

PSV - Go Ahead Eagles verplaatst van 26 augustus naar 27 september

De eredivisiewedstrijd PSV – Go Ahead Eagles van zaterdag 26 augustus wordt verplaatst naar woensdag 27 september (18.45 uur). De wijziging heeft te maken met de play-offwedstrijden die PSV speelt tegen Rangers FC voor een plaats in de groepsfase van de Champions League.

De Champions League play-off wedstrijden van PSV staan gepland op dinsdag 22 augustus (uit) en woensdag 30 augustus (thuis). Door deze wijziging hoeft PSV tussen deze twee wedstrijden geen eredivisiewedstrijd te spelen waardoor het zich daardoor volledig kan focussen op het bereiken van de groepsfase van de Champions League.

Als gevolg van de verplaatsing van PSV – Go Ahead Eagles krijgen N.E.C. – RKC Waalwijk (zaterdag 26 augustus) en FC Twente – Vitesse (woensdag 27 september) een andere aanvangstijd. N.E.C. – RKC Waalwijk start nu om 18.45 uur, FC Twente – Vitesse om 20.00 uur.

De wijzigingen zijn tot stand gekomen met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal.

Afspraken

Voortkomend vanuit afspraken tussen de Eredivisie CV en de clubs, kunnen Eredivisiewedstrijden verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de Champions League, Europa League of Conference League aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden.

Wedstrijden kunnen alleen worden verplaatst wanneer het speelprogramma in de Eredivisie dat toelaat en de lokale autoriteiten van de thuisspelende club aan de nieuwe datum/aanvangstijd

Wijzigingen speelronde 3

Wedstrijd Oude datum/tijd Nieuwe datum/tijd

PSV - Go Ahead Eagles

Zaterdag 26 augustus
18.45 uur

Woensdag 27 september
18.45 uur

N.E.C. - RKC Waalwijk

Zaterdag 26 augustus
16.30 uur

Zaterdag 26 augustus
18.45 uur

FC Twente - Vitesse

Woensdag 27 september
18.45 uur

Woensdag 27 september
20.00 uur

Dit artikel delen