KPN eDivisie

PSV plaatst zich voor de KPN eDivisie Finals

De vorige perioden gingen ternauwernood aan de neus voorbij, maar nu hebben Manuel Bachoore en Emre Yilmaz het dan toch geflikt: PSV wint de derde periode en plaatst zich voor de KPN eDivisie Finals. In een zenuwslopend onderling duel met AZ wisten de Eindhovenaren dat enkel de winst hen zou leiden naar een periodetitel.

sc Heerenveen laat het door de vingers glippen

Voorafgaand aan de 12e speelronde leek de periodetitel de kant van AZ of sc Heerenveen op te gaan. Met wedstrijden tegen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard op het programma en de relatief zware tegenstand die de Alkmaarders stond te wachten (Heracles Almelo en PSV), waren de verwachtingen hooggespannen in Heerenveen en omstreken. Die druk werd met name Dennis van Beek iets te gortig. Waar Bram Goffin nog een prima 4-2 overwinning wist te boeken op Dani Hagebeuk zakte Van Beek door het ijs met een ruime 5-1 nederlaag tegen Levi Arler, waardoor RKC Waalwijk over tweede wedstrijden zegevierde met 7-5.

AZ daarentegen deed goede zaken in hun onderlinge duel met tweede periode winnaar Heracles Almelo. Visser en De Boer bleken met 5-2 te sterk voor de Almeloërs. Door de driepunter van AZ en nederlagen de concurrentie kondigde zich een onverwachte onderlinge strijd om de periodetitel aan.

Periode beslist in onderling duel tussen AZ en PSV

Wie voorafgaand aan de periode ontknopingsavond had voorspeld dat AZ en PSV in een onderling duel zouden strijden om plaatsing voor de Finals en de derde periodetitel, had voor veel gefronste wenkbrauwen gezorgd. PSV wist dat het een overwinning nodig had om de schaal in de lucht te mogen houden, waar de Alkmaarders genoeg hadden aan een gelijkspel.

Het duel tussen Dani Visser (AZ) en Manuel Bachoore (PSV) ging nog redelijk gelijk op en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Aan Christiaan de Boer de zware taak om het karwei voor AZ af te maken tegen eChampions League-winnaar Emre Yilmaz. De esporter van PSV begon messcherp aan de wedstrijd en wist binnen het kwartier al een ruime 3-0 voorsprong te pakken. Een klap die De Boer niet meer te boven kwam. Yilmaz trok de wedstrijd met een ruime 7-2 over de streep (8-3 over twee duels) waardoor PSV een periodetitel op zak heeft, het prijzengeld van €2500,- bijschrijft en op 30 maart gaat strijden om de landstitel in de KPN eDivisie Finals.

Dit artikel delen