Eredivisie

PSV reduceert capaciteit uitvak

PSV heeft besloten om per direct de capaciteit van het uitvak te halveren. Dat is de uitkomst van een onderzoek naar de constructie van het bezoekerssegment dat is gesitueerd in de noordwesthoek van het Philips Stadion.

Aanleiding was een incident bij NEC in Nijmegen, waar in oktober vorig jaar het uitvak deels instortte. In alle stadions zijn daarna constructiemetingen uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat de constructiebelastingen in vakken waar supporters simultaan ritmisch springen, potentieel hoger kan worden dan werd voorzien tijdens de oorspronkelijke bouw.

Deze conclusie heeft PSV doen besluiten om een onafhankelijke partij en de BAM uitgebreid onderzoek te laten verrichten. Specifiek gericht op de vakken van het Philips Stadion waar supporters ook regelmatig simultaan, ritmisch springen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat in de toekomst het uitvak, zonder aanpassingen, het enige vak is dat potentieel beschadigd zou kunnen worden. Met potentiële beschadiging wordt bedoeld: mogelijke beschadigingen aan de constructie van het uitvak. De uitgebreide TIS (Technical Inspection Service) leerde tevens dat PSV een veilig stadion heeft dat goed onderhouden wordt.

"Daarom gaan we in het uitvak extra aanpassingen doen, want we willen vanzelfsprekend alles uitsluiten", zegt Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips Stadion. "We kiezen per direct voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een capaciteitsbeperking, een versteviging en werken ondertussen verder aan een permanente oplossing. Sevilla komt donderdag met een beperkt aantal fans naar Eindhoven waardoor er geen probleem ontstaat, aangezien het binnen de aangepaste capaciteit past. Voor de wedstrijd tegen FC Twente kunnen we helaas niet alle gasten uit Enschede huisvesten."

PSV heeft de competitiepartners KNVB en UEFA en de gemeente Eindhoven ingelicht over de ontstane situatie. Zij hebben begrip voor de gemaakte keuzes.

Dit artikel delen