KPN Teamgenoot

PSV-spelers bezorgen Teamgenoot Femme (12) een onvergetelijk kinderfeestje

Maak kennis met de 12-jarige Femme, een fanatieke supporter van PSV. Doordat ze is geboren zonder slokdarm en maar één long heeft, mist ze vaak fysieke lessen op school en de kans om haar favoriete eredivisieclub te bezoeken. Gelukkig kan ze via de KPN Klasgenoot haar lessen blijven volgen en werd ze zelfs verrast met een onvergetelijk kinderfeestje in het Philips Stadion.

Bekijk de hartverwarmende video hieronder en zie hoe onder andere Guus Til, Walter Benítez en Olivier Boscagli Femme en haar vrienden trakteren op tal van feestelijke activiteiten en cadeaus.

KlasseContact

KlasseContact is een gezamenlijk initiatief van het KPN Mooiste Contact Fonds en Onderwijs Ontwikkeling Nederland, de branchevereniging van onderwijsadviesbureaus in Nederland.

Bij de uitvoering van KlasseContact wordt nauw samengewerkt met het netwerk Ziezon. Ziezon is het landelijk netwerk ziek zijn & onderwijs, dat is opgericht door Onderwijs Ontwikkeling Nederland, de vereniging van onderwijsadviesbureaus, i.s.m.de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medisch Centra). Gezamenlijk streven zij het doel na langdurig zieke leerlingen te verbinden en in contact te houden met klasgenoten en de school.

Vernieuwde KPN Klasgenoot nu nog beter geschikt voor middelbare scholieren

De innovatieve ICT-oplossing KPN Klasgenoot is vernieuwd en is nu veel geschikter voor middelbare scholieren. De Klasgenoot zorgt ervoor dat kinderen, die vanwege een ernstige of chronische ziekte niet makkelijk fysiek op school kunnen zijn, toch digitaal aanwezig kunnen zijn in de klas. Meer dan duizend kinderen in Nederland kunnen vanwege hun ziekte (deels) langdurig niet naar school. Met de Klasgenoot kunnen zij mee blijven doen met hun klas. Thuis of in het ziekenhuis gebruiken zij een laptop die via 4G verbonden is met een ICT-set in de klas; de ‘KPN Klasgenoot’. Zo blijven ze in contact met hun klasgenoten en hoeven ze geen school te missen. Dat is voor de zieke leerling van groot belang. Ze voelen zich verbonden met hun klasgenoten en lopen minder leerachterstand op.

Dit artikel delen