Maatschappelijk

RKC Waalwijk strijdt voor Villa Pardoes

RKC Waalwijk en Villa Pardoes bundelen hun krachten. De voltallige selectie van RKC Waalwijk slaat de handen ineen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk gezinnen met een ernstig ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een unieke vakantie kunnen beleven in Villa Pardoes. Er wordt toegewerkt naar dé wedstrijd van de Eredivisie komend weekend: RKC Waalwijk – FC Groningen op zondag 1 mei 2022 om 20.00 uur. Tijdens deze wedstrijd zullen de Geelblauwen letterlijk en figuurlijk strijden voor Villa Pardoes.

RKC Waalwijk speelt tijdens dit duel namelijk eenmalig in een uniek shirt, bedacht en ontworpen door oud-gast van Villa Pardoes: Lianne Koskamp (10). Lianne heeft een aangeboren hartafwijking en kan niet aan alles meedoen op school en qua sport. Ze kan niet zo hard rennen als haar leeftijdgenootjes en voor lange afstanden zit Lianne in een rolstoel. Het verblijf bij Villa Pardoes met het hele gezin vergeten ze nooit meer en geeft energie en kracht als ze hieraan terugdenken.

Uit meerdere inzendingen van een kleurplatenactie onder ernstig zieke kinderen die te gast zijn geweest bij Villa Pardoes werd uiteindelijk haar ontwerp uitgekozen. Lianne dacht tijdens het ontwerp aan de vrolijkheid, liefde en magie die ze voelde tijdens haar vakantieverblijf in Villa Pardoes.

Zoals gezegd wordt dit unieke voetbalshirt gedragen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Achter op dit kleurrijke shirt staan namen van elf kinderen met een ernstige ziekte die samen met hun families al een onvergetelijke vakantie in Villa Pardoes hebben mogen beleven. Iedere speler speelt met de naam van één van deze kindjes op zijn rug.

Op het actieplatform rkc.voorvillapardoes.nl delen de elf gezinnen hun bijzondere ervaringen in een blog. Op dit actieplatform komt de selectie ook zelf in actie om geld in te zamelen voor Villa Pardoes. Na de wedstrijd worden de wedstrijdgedragen en gesigneerde shirts geveild op Matchwornshirts.com. De opbrengst komt geheel ten goede aan Villa Pardoes.

Ook komt Bart van Hintum, verdediger van FC Groningen, in actie deze week. Natuurlijk op het voetbalveld tijdens deze speciale wedstrijd, maar ook als oud-gast van Villa Pardoes. Lees zijn ervaring bij Villa Pardoes hier: bart.voorvillapardoes.nl.

Villa Pardoes

Kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten al 21 jaar van een unieke vakantiebeleving in Villa Pardoes. Zo’n 600 gezinnen per jaar beleven een geweldige week in een van de twaalf huisjes met thema’s zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space. Samen vormen de huisjes een Sprookjesachtig Slakkenhuis op een Bloem. Hier is alles voor een onvergetelijke vakantie voorhanden. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en is geheel afhankelijk van giften van sponsoren en donateurs.

Dit artikel delen