KPN eDivisie

Rotterdamse derby: twee ploegen uit het linkerrijtje

Voorafgaand aan het KPN eDivisie-seizoen had niemand kunnen voorspellen dat de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior Rotterdam er eentje zou zijn tussen twee ploegen uit het linkerrijtje van de ranglijst.

Lang in de race om eerste periodetitel

Beide ploegen kenden een vlekkeloze start van het nieuwe seizoen. Sterker nog; na drie speelronden vonden we Feyenoord en Excelsior terug als de lijstaanvoerders. Tijdens de vierde speelavond, waarin de prijzen in de eerste periode werden verdeeld, ging het echter mis voor zowel de gamers uit 'Zuid' als de Kralingers.

Feyenoord wist zich al vrij snel te herstellen en zette na de nederlaag tegen PSV de zegereeks weer voort met overwinningen op PEC Zwolle en FC Utrecht. Excelsior zal tegen de grote broer uit het zuidelijke gedeelte van de stad op zoek zijn naar eerherstel. Na de vliegende start werd er ruim verloren van Ajax, gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen en vorige week verloren van Heracles Almelo.

Fortunezen Vinken en Paliama tegen oud-werkgever

Voor Lev Vinken en Tjardo Paliama zal de zevende speelronde in de KPN eDivisie er eentje zijn met een speciaal tintje. De esporters, nu uitkomend voor Fortuna Sittard, gaan samen de strijd aan tegen de ploeg waar zij allebei een verleden hebben; AFC Ajax. Met name Paliama zal warme herinneringen hebben aan zijn Amsterdamse periode waarmee hij in 2021 de landstitel won.

Het programma van speelronde #7

Wedstrijden met een * worden als main match uitgezonden.

Tijdstip Wedstrijd

17.30 uur

Vitesse - sc Heerenveen

17.30 uur

AZ - PEC Zwolle

17.30 uur

PSV - GA Eagles*

18.30 uur

FC Twente - FC Volendam

18.30 uur

Fortuna Sittard - Ajax*

18.30 uur

N.E.C. - Almere City FC

19.30 uur

Sparta Rotterdam - FC Utrecht

19.30 uur

RKC Waalwijk - Heracles Almelo*

19.30 uur

Feyenoord - Excelsior Rotterdam

Dit artikel delen