Maatschappelijk

sc Heerenveen opent speciaal strooiveld

sc Heerenveen heeft dinsdagmiddag in Nieuweschoot het sc Heerenveen-strooiveld geopend. Namens de selectie waren Ben Rienstra en Warner Hahn aanwezig om een prachtig ontworpen logo van sc Heerenveen te onthullen.

Op het strooiveld kunnen nabestaanden van supporters de as van hun overleden dierbare verstrooien en herdenken in een omgeving wat sc Heerenveen ademt. Zo is er een bloemenperkje in de clubkleuren, zijn er stadionstoeltjes en een speciaal ontworpen afbeelding van het clublogo, uitgevoerd in cortenstaal. Deze bijzondere locatie maakt het mogelijk voor supporters en hun nabestaanden om het afscheid persoonlijk te maken.

"Voor velen is sc Heerenveen niet alleen een voetbalclub, maar een deel van hun leven", zegt locatiemanager Janet de Vries van Yardenhuis Schoterhof. "De gedeelde passie en liefde voor de club zijn het kloppende hart voor de beleving van het voetbal. Het strooiveld is een eerbetoon aan de overleden supporters. Yarden wil deze fans en nabestaanden tot steun zijn in tijden van afscheid en een plek bieden om in vertrouwde sfeer hun dierbare te herdenken."

Afscheid en emotie gaan evenals sport en emotie vaak samen, weet De Vries. "Wij zien dit ook bijeenkomen tijdens een afscheid. Nabestaanden van voetbalfans leggen bijvoorbeeld vlaggen en sjaals van de voetbalclub rondom de uitvaartkist om hun overleden dierbare een persoonlijk afscheid te geven. Yarden wil dit afscheid voor iedereen toegankelijk maken."

"Wij hebben daarom in samenwerking met sc Heerenveen, een club die op meerdere vlakken maatschappelijk betrokken is, het initiatief genomen voor een sc Heerenveen-strooiveld op het gedenkpark van ons crematorium. Deze speciaal ingerichte plek voor supporters maakt het mogelijk om het afscheid van overleden fans persoonlijk te maken. Dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder."


Origineel bericht: SC Heerenveen

Dit artikel delen