KPN eDivisie

sc Heerenveen vlijmscherp het nieuwe jaar in, Volendam draagt rode lantaarn over aan Almere City

Na een korte winterbreak werd de KPN eDivisie op dinsdagavond 9 januari weer hervat met speelronde 10. De eerste speelronde in een nieuwe periode leverde enkele verrassende uitslagen op.

Friezen nemen de punten mee naar het noorden

De esporters van Feyenoord leken het kerstdiner nog niet helemaal verwerkt te hebben. Bram Goffin en Dennis van Beek zijn messcherp begonnen aan de tweede seizoenshelft in de KPN eDivisie. Bram won zijn onderlinge duel met Lars van den Berg van Feyenoord (1-0), waarna Dennis van Beek de klus klaarde door met 1-1 gelijk te spelen tegen Talha Demirel. Door deze overwinning vinden de Friezen de aansluiting bij de middenmoot en zien de Rotterdammers van Zuid zich voorbijgestoken worden door AZ en Heracles Almelo.

FC Volendam pakt eerste overwinning

Ze hebben er tien wedstrijden op moeten wachten, maar daar is dan toch echt de eerste overwinning van het seizoen voor FC Volendam; Luca Schilder en Tobias de Boer knokten zich in een tweestrijd langs RKC Waalwijk waardoor ze, na acht nederlagen en een gelijkspel, eindelijk eens juichend de Esports Campus van H20 in Purmerend konden verlaten.

Luca Schilder, die voor het winterreces al individueel wereldkampioen Bachoore versloeg, reeg ook voormalig eDivisie-kampioen Dani Hagebeuk aan de zegekar (5-2). In het tweede duel trok Tobias de Boer ondanks een nipte individuele 2-3 nederlaag de Volendamse overwinning over de streep en klimt samen met Schilder over Almere City FC heen in de ranglijst.

Alle uitslagen van de 10e speelronde op een rij

Dit artikel delen