KPN eDivisie

Het 5e seizoen van de KPN eDivisie gaat van start!

Op dinsdag 9 november wordt de eerste speelronde van het nieuwe KPN eDivisie-seizoen gespeeld. De competitie viert in februari 2022 haar vijfjarig bestaan. De 18 eredivisieclubs strijden iedere dinsdag om de punten op de PlayStation 5. Via ESPN, YouTube en Twitch zijn de wedstrijden live te volgen. De KPN eDivisie Finals worden in juni 2022 gespeeld op een gloednieuw en grootschalig festival. De KPN eDivisie wordt opnieuw mede mogelijk gemaakt door DreamHack Sports Games.

EEN VERNIEUWDE KPN EDIVISIE

Het komende KPN eDivisie-seizoen wordt vernieuwd. De 18 eredivisieclubs spelen één seizoen met elke dinsdag één speelronde. Met € 50.000 aan prijzengeld, een kampioensschaal en drie Global Series Playoff-plekken om voor te strijden belooft het een beter en spectaculairder seizoen dan ooit te worden. Via de KPN eDivisie kunnen de spelers zich kwalificeren voor het voorstadium van de FIFAe eWorld Cup, het wereldkampioenschap in EA SPORTS FIFA 22.

SPRAAKMAKENDE TRANSFERS

De transfercarrousel heeft afgelopen zomer op volle toeren gedraaid. Zo heeft Ajax zich versterkt met met de 27-jarige top-speler Levy Frederique, die afgelopen seizoen de Europese playoff won voor de FIFAe eWorld Cup. Ook keert voormalig vice-wereldkampioen Stefano Pinna terug in de KPN eDivisie. De 24-jarige Belg is ingelijfd door AZ. Opvallend is dat SC Cambuur met twee debutanten aan het seizoen begint, waarvan Ata Kansu zich in 2019 in de kijker speelde op het amateurtoernooi van de KPN eDivisie.

KPN EDIVISIE TERUG OP ESPN

De KPN eDivisie keert terug op ESPN. Elke dinsdag wordt tussen 18.00 en 21.00 uur de liveshow vanuit de H20 Esports Campus (de grootste permanente esports evenementenlocatie van de Benelux) uitgezonden op ESPN 2 of ESPN 3. De samenvatting van de gehele speelronde is op woensdag te zien op ESPN.Alle negen wedstrijden in de speelronde zijn elke dinsdag tussen 13.30 en 21.00 uur ook live te zien op het YouTube- en Twitch-kanaal van de KPN eDivisie.

Alle wedstrijden worden van commentaar voorzien door onder meer Koen Weijland, Frank van der Slot en Bas van Velzen.

In juni 2022 is de climax van het seizoen: The KPN eDivisie Finals. Dan wordt de schaal uitgereikt, het prijzengeld van € 50.000 verdeeld en de Global Series Playoff-plekken toegekend. De KPN eDivisie Finals zullen worden georganiseerd tijdens een groot gaming-evenement. Meer informatie daarover zal gedurende het seizoen bekend worden gemaakt.

Dit artikel delen