Eredivisie Awards

Sparta en AZ domineren Eredivisie Elftal van de Maand in Maart

Het Eredivisie Elftal van de Maand bestaat uit spelers van zes verschillende clubs. Sparta Rotterdam en AZ zijn beiden met drie spelers hofleverancier in het Elftal van de Maand.

De Spartanen waren net als Feyenoord ongeslagen afgelopen maand, waardoor onder meer Vito van Crooij (één goal en vier assists) en Koki Saito (alle drie wedstrijden één goal) een plek bemachtigd hebben in het elftal. Naast Sparta en AZ leveren ook Feyenoord (2), FC Twente (1), PSV (1) en FC Volendam (1) spelers.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand Maart: Filip Stanković (FC Volendam), Michael Pinto (Sparta Rotterdam), Pantelis Hatzidiakos (AZ), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Yukinari Sugawara (AZ), Koki Saito (Sparta Rotterdam), Xavi Simons (PSV), Orkun Kökcü (Feyenoord), Jesper Karlsson (AZ), Manfred Ugalde (FC Twente) en Vito van Crooij (Sparta Rotterdam).

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze onderdelen wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2022/23 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA Sports. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, de Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen