Maatschappelijk

Sparta Rotterdam en Sander de Kramer strijden tegen werkloosheid

De maatschappelijke organisatie van Sparta Rotterdam, Stichting De Betrokken Spartaan, heeft zich afgelopen week gevoegd bij ‘de 100 van Sander’. Dit zijn 100 bedrijven die zich samen met Sander de Kramer inzetten om mensen zonder baan zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Televisiemaker en bekende Rotterdammer Sander de Kramer is de uitdaging aangegaan om binnen een half jaar 100 bedrijven te verzamelen die zich gezamenlijk inzetten om mensen die langer dan drie maanden zonder werk zitten aan een baan te helpen. Stichting De Betrokken Spartaan is nu één van deze 100 bedrijven.

Hulp

Steeds meer mensen hebben extra hulp nodig om aan een baan te komen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met een fysieke beperking, chronische ziekte of taalachterstand. Wat zij allemaal gemeen hebben, is dat ze willen en kunnen werken.

Sparta Banen Marsch

Het initiatief van De Kramer sluit naadloos aan op de Sparta Banen Marsch, het leer-werktraject van Sparta Rotterdam waar middels een vacatureplatform sponsoren en werkzoekende supporters aan elkaar worden gekoppeld.

Mooie kansen

Michael Marinus, maatschappelijk manager van Sparta Rotterdam, is verheugd met de samenwerking en toetreding bij ‘de 100 van Sander’: “Dit is absoluut een schitterend initiatief, waar wij als Sparta Rotterdam met Stichting De Betrokken Spartaan graag bij aansluiten. Het past precies binnen onze pijler Werk & Inkomen en met dit netwerk kunnen we deze pijler verder verdieping geven aan de Sparta Banen Marsch. Tevens kunnen wij middels de samenwerking met de Beroepentuin, gevestigd in het Sparta Stadion, mensen binnen twee maanden klaarstomen voor een baan in een sector waar werkgevers staan te springen om gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers. Ons aansluiten bij ‘de 100 van Sander’ levert dus voor alle partijen mooie kansen op.”

Michael Marinus tekent de overeenkomst met 'de 100 van Sander'

Meer informatie over het initiatief van Sander de Kramer vind je hier. 

Dit artikel delen