Maatschappelijk

Sparta Rotterdam helpt 1500 werkzoekenden

Stichting De Betrokken Spartaan, de maatschappelijke stichting van Sparta Rotterdam, ontving vorige week meer dan 1500 werkzoekenden in Sparta-stadion ‘Het Kasteel’. De werkzoekenden kwamen tijdens de Banenmarkt in contact met diverse bedrijven, om er zo voor te zorgen dat ze weer een baan te pakken krijgen. De Betrokken Spartaan zorgt, in samenwerking met het UWV en WSPR (Werkgevers Servicepunt Rijnmond), zo op een ideale en gemakkelijke manier ervoor dat werkzoekenden een stap richting een betaalde baan zetten.

“Op deze manier kunnen wij sponsoren, die op zoek zijn naar invulling van openstaande vacatures, een mooi podium bieden om in contact te komen met werkzoekenden”, zegt een tevreden Michael Marinus, maatschappelijk manager van Sparta Rotterdam. Hij was blij met het verloop van deze dag: “Het is goed dat wij hier als ondersteunende partij een mooie rol in kunnen spelen. We zijn natuurlijk al een lange tijd bezig met de Sparta Banen Marsch en zo’n grote Banenmarkt in ons stadion is daar een mooie toevoeging op.” Marinus geeft ook aan dat een dergelijk concept goed aanslaat bij werkzoekenden: “We zijn echt tevreden met de opkomst. Vaak zie je dat deze mensen niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. Met een Banenmarkt maak je de drempel kleiner en kunnen de werkzoekenden gewoon in gesprek gaan met potentiële werkgevers. Wij zijn tevreden met deze dag!”

Orpheus Acton, bezoeker van de Banenmarkt, bevestigd dat de drempel lager wordt: “Hier kan je aangesproken worden door bedrijven of je kan zelf naar bedrijven toe stappen zonder te solliciteren of een sollicitatiebrief te schrijven. Voor mensen die moeite hebben met het schrijven van een sollicitatiebrief zijn er ook dergelijke programma’s die je hier kunt volgen. Het is allemaal heel goed geregeld en het is daarnaast mooi dat het op deze locatie wordt gehouden.”

De banenmarkt van Sparta Rotterdam:

Dit artikel delen