Maatschappelijk

Sparta Rotterdam verbindt 500 werkzoekenden met potentile werkgevers via digitale banenmarkt

Eind november organiseerde Stichting De Betrokken Spartaan een digitale banenmarkt in het stadion. Om juist in deze bijzondere tijden werkzoekenden en werkgevers met elkaar te verbinden is dit evenement in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en het UWV digitaal georganiseerd. Meer dan 500 werkzoekenden hebben online kennisgemaakt bij 20 werkgevers. Op dit moment vinden 55 gesprekken plaats tussen bedrijven en kandidaten voor een potentieel dienstverband. De andere kandidaten hopen bij een volgende sessie een passende baan te vinden.

Bij de digitale banenmarkt snijdt het mes aan twee kanten: sponsoren van de club die op zoek zijn naar invulling van openstaande vacatures krijgen een mooi podium om in contact te komen met werkzoekenden in de regio. Aan de andere kant is het een laagdrempelig concept voor mensen uit de regio die op zoek zijn naar een baan. De club speelt hierin een verbindende rol om de werkloosheid aan te pakken. Een rol die Sparta Rotterdam al meerdere jaren via diverse projecten en initiatieven pakt.

De werkzoekenden die naar aanleiding van de banenmarkt geen tweede gesprek hebben gehad worden geattendeerd op een aantal filmpjes die vanuit Sparta zijn opgenomen met de verschillende werkgevers, deze zijn te vinden op de site van het UWV. Daarna worden zij uitgenodigd voor de volgende editie(s). Sparta verwacht begin 2021 de volgende banenmarkt te organiseren. Vorig jaar kon Sparta Rotterdam ruim 1500 werkzoekende ontvangen in Het Kasteel.

Aftermovie banenmarkt 2020

 

 
Foto en video: Sparta Rotterdam

Dit artikel delen