Eredivisie

Speelrondes 21 tot en met 32 Eredivisie seizoen 2023/’24 vastgesteld

De speeldata en aanvangstijden van speelrondes 21 tot en met 32 in het Eredivisieseizoen 2023/’24 zijn door het competitiebestuur betaald voetbal vastgesteld. De precieze invulling van het programma gebeurt op het moment dat bekend is welke clubs na de winterstop nog in een Europees clubtoernooi uitkomen.

De lokale autoriteiten hadden tot donderdag 21 december om eventuele onoverkomelijke problemen in het conceptprogramma aan te geven, maar dit leverde geen wijzingen op. De exacte speeldata en aanvangstijden van speelrondes 17 tot en met 20 waren al eerder vastgesteld. Speelrondes 33 en 34 worden zoals gebruikelijk op hetzelfde tijdstip gespeeld

Herstart

De Eredivisie herstart na de winterstop met speelronde 17 op vrijdag 12 januari. RKC Waalwijk – Heracles Almelo begint om 20.00 uur in het Mandemakers Stadion.

Onderlinge duels top vier

Op zondag 25 februari om 16.45 uur staan AZ en Ajax tegenover elkaar, een week later (zondag 3 maart) gevolgd door PSV – Feyenoord (16.45 uur). Het weekend van 6 en 7 april kent twee topduels. Op zaterdag 6 april staat om 18.45 uur PSV – AZ op het programma, zondag 7 april is het de beurt aan de Klassieker Feyenoord – Ajax (14.30 uur).

Totstandkoming

Naast de sportieve aspecten is bij het maken van de competitieprogramma’s betaald voetbal rekening gehouden met de vele wensen en knelpunten van lokale overheden, clubs, supporters en ESPN die in aanloop naar dit seizoen zijn ingediend. Gedurende het proces wordt het programma overlegd met het competitiebestuur betaald voetbal, het Supporterscollectief Nederland, de Centrale Spelersraad (CSR), de Centrale Trainersraad (CTR), ESPN en alle clubs.

Een aantal toppers en derby's in 2024.

Dit artikel delen