Maatschappelijk

Spelers en trainers zetten zich in voor de samenleving

Spelers en trainers uit de Eredivisie doen samen een oproep aan alle Nederlanders om zich in te zetten als vrijwilliger tijdens de coronacrisis. Ook wordt gevraagd een oproep te plaatsen wanneer je denkt dat iemand in jouw buurt wel wat hulp kan gebruiken. Dit kan via het landelijk vrijwilligersplatform eredivisievoorelkaar.nl. In een video geven de spelers en trainers het voorbeeld hoe men elkaar op afstand een helpende hand kan bieden.

Zo laat AZ-aanvoerder Ron Vlaar in de video zien hoe je op afstand een digitaal potje bingo kunt spelen met ouderen in een verzorgingshuis. Verder heeft VVV-Venlo trainer Hans de Koning een gezonde maaltijd bereid en aan huis bezorgd voor de OldStars van de club, videobelt Willem II-aanvoerder Jordens Peters met een seizoenkaarthouder om samen mooie voetbalherinneringen op te halen en geeft FC Emmen-captain Anco Jansen een online training om fit te blijven. De spelers en trainer willen hiermee het goede voorbeeld geven hoe men elkaar een handje kan helpen in deze moeilijke tijden. Onder het motto: je hoeft niet bij elkaar te zijn om toch samen te zijn.

De video is een initiatief van de Eredivisie CV en hoofdsponsor KPN met als doel om samen landelijke aandacht te vragen voor het vrijwilligersplatform Eredivisievoorelkaar.nl. Op dit platform kan iedereen kenbaar maken of hij/zij door de Coronacrisis ergens hulp bij kan gebruiken of juist wil bieden. Door samen de kracht van voetbal in te zetten willen de initiatiefnemers zoveel mogelijk hulpvragen opsporen en invullen.

Het gaat hierbij om hulpvragen zoals het doen van boodschappen voor mensen in vitale beroepen of ouderen, te bellen naar mensen die behoefte hebben aan een gesprek, een kaartje te sturen of op een andere manier een hart onder de riem te steken.

Ken jij iemand in jouw omgeving die ook wel wat hulp kan gebruiken? Of wil je graag zelf helpen? Ga dan snel naar Eredivisievoorelkaar.nl voor het plaatsen van een oproep.

Dit artikel delen