Maatschappelijk

Sportieve afsluiting S.V. GIO in de stralende zon

Twintig weken lang hebben de deelnemers van S.V. GIO zich ingezet voor hun persoonlijke ontwikkeling. Woensdagmiddag, in de stralende zon op de sportvelden van voetbalvereniging LMO, vond de feestelijke afsluiting plaats van het sport- en onderwijstraject.

Maar liefst twaalf onderdelen telde de sportdag bij voetbalvereniging Linker Maas Oever, een speciale sportvereniging met directe link naar S.V. GIO. Hoofdtrainer van Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst begon, hier zijn voetbalcarrière in de jeugd én heeft er een eigen clubgebouw dat speciaal voor S.V. GIO en zijn eigen Giovanni van Bronckhorst Foundation ingezet kan worden.

Projectcoördinator Marit Douma zag om haar heen de 80 aanwezige leerlingen genieten van alle spellen én het mooie weer: “Dit was het laatste moment dat de kinderen bij elkaar zijn in de twintig weken dat ze elkaar hebben gezien. Iedereen heeft een medaille ontvangen als beloning voor het harde werken.”

“De afsluiting is vooral een hele leuke middag bij en met elkaar, samen met ouders, docenten en trainers. We hopen natuurlijk dat alle deelnemers veel geleerd hebben, maar vooral dat ze vertrekken met een glimlach, meer zelfvertrouwen en meer zelfbewustzijn”, aldus Douma. 

De deelnemers uit groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste klas van het vmbo hebben intensief gewerkt aan verschillende onderdelen: spelling, rekenen, begrijpend lezen, geschiedenis maar ook aan onderdelen als doelen stellen en meer zelfvertrouwen kweken. Sport keerde gedurende elke les terug als rode draad, om het leren nét wat leuker te maken. Vanzelfsprekend werd het traject daarom afgesloten met een sportdag. 


Origineel bericht: Feyenoord Foundation

Dit artikel delen