Maatschappelijk

Stukje Kuip in het Sophia Kinderziekenhuis

In het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is onlangs een heuse Feyenoord-plek geopend door onder andere Diederik Gommers en patiënt Milan. De plek is bedoeld om de kinderen in het ziekenhuis het echte Feyenoord-gevoel te geven tijdens hun verblijf en daarmee even het gevoel te hebben niet in het ziekenhuis te zijn. Een extra activatie tussen de twee partijen, die al bijna 20 jaar samenwerken.

In het Feyenoord-plekje zie je onder andere de clubkleuren op de volle tribunes, hangen er Feyenoord-shirts, de helikopter die boven de Kuip cirkelt en is er een zie je levensgrote foto’s van Justin Bijlow en Marco Senesi. Het voelt net alsof je écht aanwezig bent bij een wedstrijddag in het stadion. Het is mogelijk voor de kinderen om hier foto’s te maken en even het gevoel te krijgen alsof ze in de kuip zijn.

Feestelijke opening

Tijdens de feestelijke opening dinsdag 26 januari speelde, in verband met de veiligheid, een groot gedeelte buiten af. Zo gingen mascottes Coentje en Sophietje op een hoogwerker om alle kinderen persoonlijk te ontmoeten. Ook kregen de kinderen een allemaal wat lekkers en kregen zij een cadeautje. Daarnaast was er ook een videoboodschap van Bryan Linssen die, namens de selectie, de kinderen een hart onder de riem wilt steken.

Ton Strooband, manager maatschappelijke zaken van Feyenoord laat weten dat de totstandkoming van de Feyenoord-hoek een lang gekoesterde droom was van Feyenoord. “We zijn vanaf nu elke dag in het ziekenhuis en bij de kinderen aanwezig. Mooi is ook dat dit is gerealiseerd met dank aan de supporters. Het zijn hun donaties die dit mogelijk hebben gemaakt.’’

Aanvoerder Milan

De eerste bezoekers van het Feyenoord-hoek waren IC-arts en Feyenoord-fan Diederik Gommers en patiënt Milan. Milan kreeg een aanvoerdersband en werd benoemd tot aanvoerder van de kinderen. Zijn taak is het laten zien van het Feyenoord-plekje aan zo veel mogelijk andere kinderen in het ziekenhuis.

 

 

 

 

Bron en foto's: Feyenoord Rotterdam N.V.

Dit artikel delen