Maatschappelijk

Supporters en sponsors Willem II schenken kaartjes aan 'arme' gezinnen

Een prachtig gebaar van supporters en sponsors van Willem II.  Op initiatief van de fanatieke aanhang willen zij 300 gezinnen blij maken met gratis kaartjes voor de bekerwedstrijd Willem II - Spakenburg (woensdag 31 oktober).  

Het gaat hier om 300 gezinnen die normaliter niet de financiële mogelijkheid hebben om een voetbalwedstrijd in het stadion te bezoeken. Door middel van donaties van (mede)supporters en sponsors worden er kaartjes geregeld voor de gezinnen.

Bijzonder is dat het initiatief niet van de club komt, maar van de fanatieke aanhang. Samen hebben zij met verschillende supportersgeledingen (de officiële supportersvereniging, stichting Kingzine, Hoekie C, Vak E en KS79) de handen ineen geslagen. Ook enkele sponsors hebben hun medewerking al toegezegd.

'Mensen een onvergetelijke avond bezorgen'

"Wij, de fanatieke aanhang van Willem II, starten een initiatief om gezinnen waarbij het kopen van een kaartje voor Willem II normaal niet in het budget zit, blij te maken met een bezoek aan een wedstrijd van Willem II. De keuze viel op de bekerwedstrijd. We willen 300 gezinnen blij maken met kaartjes en zo kennis laten maken met Willem II", is in het bericht op supporterswebsite Tilbo te lezen. 

"We hebben ervoor gekozen de samenwerking aan te gaan met ContourdeTwern voor dit maatschappelijk project. Zij selecteren de jeugd met hun ouders. Vele medesupporters en sponsoren hebben hun medewerking al aangeboden. Uiteraard zoeken we nog meer steun voor dit project. Het doel van deze actie is om het stadion vol te krijgen en vooral deze mensen een onvergetelijke avond met veel doelpunten te bieden. Door collectes, sponsoring en aanbod van diensten gaan we er een succes van maken." 

Geen vuurwerk meer op de tribunes

Naast de maatschappelijke actie hebben de supportersverenigingen uitgesproken dat ze geen 'problemen' op de tribunes meer willen maken: geen vuurwerk meer, geen rotzooi op het veld gooien en niet meer vechten. Hiermee willen ze voorkomen dat Willem II nog boetes krijgt of in een deels lege stadion moet voetballen, zoals vorig seizoen het geval was met een lege Kingside bij Willem II - Vitesse. 

Dit artikel delen