KPN eDivisie

Titelverdediger Vitesse opent met nederlaag tegen AZ, Excelsior aan kop na overwinning op RKC Waalwijk

De KPN eDivisie is terug! Op dinsdag 7 november werd de eerste speelronde in de KPN eDivisie gespeeld in H20 Esports Campus in Purmerend. Het werd een avond met veel doelpunten en een verrassende koploper tot besluit.

Doelpuntrijke openingsavond

Liefst 82 keer lieten de esporters van alle eredivisieclubs het virtuele net bollen tijdens de eerste speelavond. Talha Demirel haalde flink uit namens Feyenoord in het treffen met debutant Almere City (5-0), ook Emre Yilmaz (PSV) liet direct zien dat hij niet voor niets afgelopen seizoen met de eChampions League boven zijn hoofd mocht staan; de kersverse spelers van PSV boekte een klinkende 4-0 zege op Tom Dijkies van PEC Zwolle. Emre's teamgenoot Manuel Bachoore kon daarna het karwei afmaken voor PSV tegen Giovanni Bakhuijsen (2-1).

Talha Demirel viert één van zijn doelpunten tegen Merijn Eggens

Excelsior aan kop na overwinning op RKC Waalwijk

Excelsior kent een vliegende start in de eDivisie. Met de teruggekeerde Dani Hagebeuk -die samen met Levi Arler uitkomt voor RKC Waalwijk- stond er op papier voor de Kralingers een zware klus te wachten. Niets bleek minder waar: Luuk Wijdeveld (5-2) en Tygo Hartensveld (3-1) wonnen beiden hun onderlinge treffen met Dani en Levi, waardoor zij zich namens Excelsior de eerste koplopers van dit seizoen mogen noemen. Opvallend feit is dat Tygo vorig seizoen de KPN eDivisie Cup won en zich hiermee als amateurspeler in de kijker speelde en hiermee een plek in de eDivisie-selectie van Excelsior verdiende.

Dit artikel delen