Maatschappelijk

Trap voor trap in strijd voor kinderen met een spierziekte

AZ en Spieren voor Spieren hadden de handen ineengeslagen om de eerste editie van Trap voor Trap vandaag in het AFAS stadion te organiseren. De deelnemers trotseerden de trappen en een uitdagend parcours om zodoende veel geld op te halen door middel van sponsoren voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

In Nederland leven 20.000 kinderen met een spierziekte. Veel kinderen met een spierziekte zijn rolstoelgebonden en genezing is bijna altijd onmogelijk. De impact van een spierziekte op het mentale welzijn van een kind, het gezin en de omgeving is enorm. De kans op een snelle diagnose of de kans op een behandeling is vaak klein. Het is de missie van Spieren voor Spieren om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Daar is veel geld voor nodig.

Trap voor Trap

Voor veel deelnemers was het een bijzondere ervaring om in het AFAS stadion met onder anderen ambassadeur Ron Vlaar deze ervaring op te doen. Naast de ervaring vielen er ook mooie prijzen te winnen voor de deelnemers, waaronder een clinic van een AZ-prominent. De actie haalde uiteindelijk meer dan 56.000 euro op!

Evenement in het Philips stadion

Ook voor kinderen met een spierziekte is er binnenkort een kans om mee te doen aan een soortgelijk evenement. Op 21 november zal er in het Philips stadion een parcours zijn aangelegd op de kunstgrasstroken langs het veld met (lichte) hindernissen die ook met een rolstoel genomen kunnen worden! Zo kan iedereen een rondje meedoen! Inclusief de route door de kleedkamers en daarna samen finishen.

Dit artikel delen