Eredivisie

Van Ginkel aanvoerder PSV, Gakpo tweede captain

Marco van Ginkel is de nieuwe aanvoerder van PSV. Dat vertelde trainer Roger Schmidt aan de aanwezige pers op de persconferentie in aanloop naar de belangrijke confrontatie met Galatasaray SK in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Van Ginkel volgt Denzel Dumfries op, die in afwachting is van een transfer.

De tweede aanvoerder is Cody Gakpo. In mei 22 geworden, maar in de ogen van Schmidt dus een echte leider: "Een jongen van Eindhoven, een jongen van PSV. Hij speelde nooit voor een andere club en heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. Zijn passie en liefde voor PSV kunnen we goed gebruiken", aldus Schmidt tegenover ESPN. Nick Viergever, Mario Götze en André Ramalho zitten met de twee aanvoerders in een spelerraad. De aanwezigheid van Ramalho is opvallend; hij zit pas sinds deze zomer bij PSV.

Schmidt kan tegen Galatasaray dus geen beroep doen op Dumfries, en hij mist ook spits Donyell Malen. Het duo lijkt snel te gaan vertrekken uit Eindhoven. Gakpo is wél van de partij: Het gaat heel goed met hem. Hij heeft ook tijdens zijn vakantie doorgetraind en is eerder van vakantie teruggekeerd." Of Gakpo gaat starten, wilde Schmidt niet verklappen.

Ook over wie dit seizoen de eerste doelman wordt van PSV, wilde Schmidt geen uitspraken doen. Morgen keept Joël Drommel, zo veel is duidelijk. Maar nu duidelijk is geworden dat Yvon Mvogo ook dit seizoen bij PSV onder contract staat, is het nog geen uitgemaakte seizoen wie onder de lat staat als Mvogo is teruggekeerd van vakantie.

Dit artikel delen