Maatschappelijk

Vitesse Betrokken hoopt met concrete doelstellingen meer impact te krijgen op Arnhemse jeugd

De Stichting Vitesse Betrokken gaat hun focus verleggen van maatschappelijke programma’s in de wijk naar kansenongelijkheid bij jongeren van 4 tot 27 jaar. Om meer impact te creëren zijn er een aantal concrete doelstellingen opgesteld. 

"Vitesse is een echte volksclub",zegt Martijn de Wild, manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Vitesse. "Arnhem is een relatief arme stad waar helaas veel mensen met schulden en in armoede leven. Dan kun je als club zeggen: daar doen we niks mee, maar uiteindelijk heb je daar ook last van. Hoe beter we de stad op sociaal en economisch gebied kunnen helpen ontwikkelen, hoe beter dat is voor de club",zegt De Wild.

‘’De binding met Arnhem gaat verder dan alleen rond de duels van het eerste elftal.Wij willen juist met de kracht die we hebben als club mensen proberen te binden."Tevens werken de projecten vanuit de club drempelverlagend "Je hebt niet de druk van 'ik ben werkloos' of 'ik ben te zwaar'. Je doet mee aan een project van Vitesse. Zonder dat deelnemers door hebben dat ze deelnemen omdat iets niet goed gaat, zijn ze ondertussen heel trots dat ze iets doen bij hun favoriete club."

Nu gaat Vitesse zich focussen op de Arnhemse jeugd van 4 tot 27 jaar. "We kiezen daarom heel bewust voor een gefaseerde en gestructureerde opbouw van de programma’s, waarbij we inspelen op de thema’s waar zij het meeste aan hebben en waar ze, doordat ze veelal in armoede opgroeien achterstanden op kunnen ervaren."

Een van deze projecten is Vitesse GOALS, waarbij de jongste doelgroep (4 tot 12 jaar) bewuster wordt gemaakt van een gezonde leefstijl. De middelste groep (8 tot 17 jaar) is er het Hattrick-programma, waar wordt ingezet op het structureel sporten van jongeren. Bij de laatste doelgroep (18 tot 27) wordt de aandacht gelegd op het bestrijden van jeugdwerkloosheid. Dit project heeft Vitesse Werkt!.

Dit artikel delen