Maatschappelijk

Vitesse eert veteranen in Airborne-wedstrijd

Sinds 2007 eert de Arnhemse voetbalclub Vitesse de ruim 1700 Britse en Poolse soldaten die omkwamen tijdens de Slag om Arnhem, dit jaar 76 jaar geleden. De Airborne-wedstrijd is zaterdag 19 september 2020 om 18:45 uur tegen Sparta Rotterdam. Voor deze herdenking is een speciaal Airborne shirt ontworpen.

Het Airborne shirt is net als het uitshirt van dit seizoen ontworpen door de supporters. Het shirt heeft de  gebruikelijke maanrode kleur en de logo’s van de club en shirtsponsor Nike zijn beide  goud. In de nek staat de tekst ‘Never forget our Heroes’ samen met een Pegasus afgebeeld. Net als bij het uitshirt zijn in de donkere banen in het shirt de tekst ‘We’ll meet again’ te zien.

 

Waar afgelopen jaren speciaal voor de gelegenheid diverse Airborne veteranen uitgenodigd werden, is dat dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet mogelijk. Vitesse heeft daarom zelf een bezoek gebracht aan één van de veteranen, Sir Wilf Oldham. Veteraan Sir Wilf Oldham kreeg het eerste exemplaar van het speciale Airborne shirt uitgereikt, zie video.

 

Dit artikel delen