KPN eDivisie

Voormalig eDivisie-kampioen op zoek naar nieuw succes

Directe plaatsing voor de Finals werd lange tijd niet realistisch geacht in Zwolle en omstreken. Giovanni Bakhuijsen en Tom Dijkhuizen draaiden een prima seizoen en maakten zich al op voor de play-offs. Met een klein beetje hulp van resultaten op de andere FC 24-velden en een zakelijk overwinning op FC Volendam werden de play-offs ontlopen en directe plaatsing alsnog veiliggesteld.

Gelijkmaker in IJsselderby goud waard

De belangen in de beladen IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles mogen duidelijk zijn. Dit soort wedstrijden brengt ook voor een esporter extra druk met zich mee. Lang leek de slag om de IJssel in het voordeel van Deventenaren beslist te worden, tot het moment dat Dijkhuizen in de dying seconds van de wedstrijd de gelijkmakende 4-4 tegen de touwen schoot. Een doelpunt dat achteraf goud waard blijkt te zijn.

Door dit gelijke spel en gunstige uitslagen op andere velden hadden de Zwollenaren aan een overwinning in de laatste speelronde genoeg om zich alsnog direct te plaatsen voor de finaledag. Bakhuijsen en Dijkhuizen bleken messcherp in het onderlinge treffen met FC Volendam en namen met een overtuigende zege (9-3) dat Finals-ticket mee naar Zwolle.

Outsider voor het landskampioenschap

Voormalig eDivisie-kampioen van 2019-2020, PEC Zwolle, hoopt dat kunstje op zaterdag 30 maart opnieuw te herhalen. Destijds golden de Zwollenaren als een outsider voor de landstitel. Ook met Bakhuijsen en Dijkhuizen achter de controller is er op voorhand van alles mogelijk. Giovanni Bakhuijsen heeft zijn sporen al flink verdiend en blijkt altijd een lastig te kloppen tegenstander voor menig speler in de KPN eDivisie.

Vorig seizoen zagen we 'Giobundyy' ook een gooi doen naar de landstitel, toen nog uitkomend in het shirt van Excelsior Rotterdam, waar hij nu het volste vertrouwen heeft in een goede afloop met PEC Zwolle: "Tom en ik werken kneiterhard om ons optimaal voor te bereiden op de Finals. We trainen elke avond met elkaar, maken veel uren samen om op 30 maart te kunnen vlammen. Ik denk dat wij het elke tegenstander lastig kunnen maken en op een goede dag een kans maken om aan het einde van de dag met die schaal in onze handen te staan", aldus een gemotiveerde Giovanni Bakhuijsen.

Voorafgaand aan het seizoen werden de ogen voornamelijk gericht op Bakhuijsen, een bekende naam in de FC 24-scene. Zijn teamgenoot Tom Dijkhuizen debuteerde dit KPN eDivisie-seizoen en drukte direct zijn stempel. Tom behoort tot de top-10 best presterende spelers in het individueel klassement en vormt een goed team samen met Giovanni. Een knappe prestatie om als debutant zonder podiumervaring jezelf te kunnen meten met de beste spelers van Nederland.

Support PEC Zwolle in de KPN eDivisie Finals

De esporters van PEC Zwolle kunnen jouw steun goed gebruiken in de strijd om de KPN eDivisie kampioenschap. Jij kunt Giovanni en Tom al aanmoedigen voor slechts €1,-. Klik op deze link, gebruik de actiecode 'EDIVISIEFAN' en scoor jouw entreebewijs met liefst 80% korting!

Dit artikel delen