Voetbal Geeft

Jeroen en Henk nemen na 20 jaar vrijwilligerswerk afscheid van PEC Zwolle

Na 20 jaar toewijding aan de club, neemt de 47-jarige Jeroen samen met zijn vader Henk afscheid als vrijwilliger bij zijn geliefde club PEC Zwolle. Als blijk van waardering worden ze tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Heracles Almelo in het zonnetje gezet door de Overijsselse club.

Jeroen is geboren met de ziekte van Recklinghausen, waardoor hij over zijn hele lichaam bultjes en een licht verstandelijke beperking heeft. Dit maakt sociaal contact moeilijk en hij wordt gepest. Om hem te steunen, besluit vader Henk twintig jaar geleden samen met Jeroen vrijwilligerswerk te gaan doen bij PEC Zwolle, hun favoriete club.

Sindsdien zijn ze een vast gezicht in de persruimte, waar ze de pers ontvangen en verzorgen op wedstrijddagen. Deze momenten zijn hoogtepunten voor Jeroen, omdat hij zich geaccepteerd voelt en ergens bij hoort.

In de afgelopen twintig jaar heeft Henk zijn zoon zien groeien. Van iemand die eerst niemand durfde aan te spreken, is Jeroen nu zelfverzekerd en maakt hij gemakkelijk een praatje met iedereen.

Mooi dat mensen met een verstandelijke beperking hier bij PEC Zwolle ook mee kunnen doen
Lennart Thy

Ereronde

Henk is bijna 80 en het werk wordt hem fysiek te zwaar. Daarom moet hij helaas afscheid nemen van zijn geliefde club. Jeroen vind het te spannend om alleen door te gaan en verlaat daarom samen met zijn vader zijn geliefde club. Tijdens hun laatste wedstrijd wacht hun een verrassing: Jeroen krijgt van Hans Kraay jr. de taak om op zijn laatste dag enkele interviews af te nemen.

Ook de club laat dit afscheid niet onopgemerkt en eert het duo met een speciaal moment tijdens een ereronde in een vol stadion, waar ze worden toegejuicht door het publiek. Na de wedstrijd ontvangen ze als blijk van waardering een shirt van speler Lennart Thy.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 eredivisieclubs en maatschappelijk partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie 'Voetbal Geeft' wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben op de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen

Dit artikel delen