Maatschappelijk

VVV-Venlo brengt ouderen bij elkaar tijdens de Soep met Ballen Kersteditie

Op dinsdag 18 december heeft VIA VVV, de maatschappelijke tak van VVV-Venlo, diverse groepen ouderen uit de regio bijeengebracht om gezamenlijk te genieten van een kerstlunch. In Seacon Stadion – De Koel – vonden daarnaast verschillende activiteitenplaats om de aanwezige ouderen een geweldige dag te bezorgen.

Nadat Algemeen Directeur Marco Bogers het welkomstwoord had gegeven werd de lunch afgetrapt met een spelersbingo, waarbij er bij elk nummer een anekdote werd gegeven over de geschiedenis van VVV-Venlo.  Daarna kon men beginnen aan de lunch, die werd uitgeserveerd door enkele spelers uit de selectie.

Na de lunch werden er diverse activiteiten georganiseerd voor de ouderen. Van oudhollandse spellen tot moderne zaken als het uitproberen van een Virtual Reality-bril. De ruim tachtig aanwezigen hadden het zichtbaar naar hun zin en genoten van deze middag, waar ook de Kerstman nog even een bezoekje bracht.

Via VVV organiseert ‘Soep met ballen’ vaker om ouderen, die vaak te maken hebben met eenzaamheid, bij elkaar te brengen. Zodoende voelen senioren die achter de geraniums zitten zich minder eenzaam en komen ze met anderen in contact. Dit hoort bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die VVV-Venlo volgens eigen zeggen met liefde uitdraagt.

Dit project is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de Vriendenloterij, maatschappelijk partner Eredivisie.

Dit artikel delen