Maatschappelijk

VVV-Venlo start met peutertour

Via VVV, de maatschappelijke tak van VVV-Venlo, is afgelopen week begonnen met de VVV-Venlo Peutertour. Tijdens dit maatschappelijke initiatief leren peuters en hun ouders op een speelse wijze het belang van het drinken van water, gezond eten en bewegen. 

Het startsein werd afgelopen week gegeven in Hout-Blerick (een dorp nabij Venlo) bij een locatie van Spring -Kinderopvang waar aanbod is voor peuters in de leeftijd van 2 - 4 jaar. 

Op welke kleur matje moet paprika? Welke tips staan op de groenteplacemat? Hoe trap je de bal in het doel? De peuters deden samen met hun ouders enthousiast mee met de groentespelen, het eerste onderdeel van de VVV-Venlo Peutertour. De leuke Koelie placemat kregen de kinderen mee naar huis zodat ze er nog lang van kunnen genieten.

Tijdens de VVV-Venlo Peutertour gaat VVV-Venlo drie keer op bezoek bij alle locaties van Spring in Blerick waar peuteraanbod geboden wordt. Eerst samen groente leren eten tijdens de groentespelen, dan de waterspelen en tenslotte de beweegspelen samen met Koelie, de mascotte van VVV-Venlo.

Het doel van de VVV-Venlo Peutertour is om ouders en hun peuters te inspireren en faciliteren bij het aannemen van een gezondere leefstijl en te laten ervaren hoe leuk samen bewegen kan zijn. 

De VVV-Venlo Peutertour wordt mogelijk gemaakt door VVV-Venlo, Spring Kinderopvang en Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo. Dit schooljaar gaat de maatschappelijke tak van VVV-Venlo op bezoek bij acht peuterspeelzalen. 


Origineel nieuwsbericht: VVV-Venlo.nl

Dit artikel delen