Maatschappelijk

Wedstrijdgedragen shirts FC Utrecht worden geveild voor Mentelity Foundation

De wedstrijdshirts die de spelers van FC Utrecht in het duel met ADO Den Haag droegen, worden geveild. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Mentelity Foundation, de stichting van de overleden Utrechtse Bibian Mentel. Met deze stichting wil Bibian kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten krijgen. 

FC Utrecht heeft grote bewondering voor de strijdlust, energie en mentaliteit die de in Utrecht geboren Bibian Mentel heel haar leven heeft uitgestraald. De paralympisch snowboardkampioene overleed op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Een week eerder opende ze nog haar eigen Cruijff Court bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht.

De sportvrouw werd op 27-jarige leeftijd al getroffen door botkanker. Daardoor moest haar onderbeen worden geamputeerd. De ziekte keerde telkens terug en steeds wist Mentel door te zetten. Slechts vier maanden na haar amputatie stond ze alweer op haar snowboard.

Mentelity Foundation

De Mentelity Foundation zet zich in om kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking te stimuleren en enthousiasmeren om te sporten. De mentaliteit van Bibian Mentel vormt het fundament voor het handelen van de stichting. Door haar fysieke en mentale omgang met kanker voelt de stichting zich gesterkt de beweging die reeds is ingezet te completeren.

FC Utrecht steunt dit initiatief door de wedstrijdgedragen shirts tegen ADO Den Haag te veilen. Nynke Bakker, FC Utrecht maatschappelijk, draagt samen met haar collega’s een steentje bij aan dit project. “Maatschappelijk zet FC Utrecht zich dagelijks in voor mensen die kwetsbaar zijn en een steuntje in de rug kunnen gebruiken, vanuit die gedachte leek het ons mooi rondom de wedstrijd ADO Den Haag - FC Utrecht iets te betekenen.”

Bieden op de shirts kan tot en met zondag 11 april, via deze link. 

Dit artikel delen