Maatschappelijk

Welk projectplan wint Maatschappelijk Project Eredivisie2020?

De komende vier weken strijden negen eredivisieclubs om de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie 2020’. De drie meest vernieuwende en impactvolle projectplannen worden door maatschappelijk partner VriendenLoterij beloond met een projectfinanciering.

Sinds 2019 reikt de VriendenLoterij een nieuwe jaarlijkse prijs uit: Maatschappelijk Project Eredivisie. De eredivisieclubs krijgen de kans om dankzij een financiële bijdrage vanuit de VriendenLoterij een nieuw maatschappelijk project te kunnen starten en hierdoor de maatschappelijke impact in de regio uit te breiden. De vakjury bestaande uit Daan Peters (Managing Director Goede Doelen Loterijen), Humberto Tan (Presentator en sportjournalist) en Aletha Leidelmeijer (Verslaggever en presentator FOX Sports) heeft uit alle aanvragen de beste negen projecten geselecteerd. 

Klik hier om direct naar de stempagina te gaan (VriendenLoterij.nl)

De komende weken heeft het publiek de kans om te stemmen op de projecten. De drie meest impactvolle projecten worden beloond met een projectfinanciering van respectievelijk €50.000 (nr. 1), €30.000 (nr. 2) en €20.000 (nr. 3). De stem van het publiek en de keuze van de vakjury tellen beiden voor 50% mee in het eindoordeel.

Met deze prijs vergroot de VriendenLoterij samen met de Eredivisie CV de maatschappelijke impact en zichtbaarheid van de eredivisieclubs in de regio. Het Maatschappelijk Project Eredivisie is de opvolger van de prijs ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie’. Deze is in 2018 het laatst uitgereikt aan Tom Beugelsdijk (aanvoerder van ADO Den Haag destijds), een speler die zich buiten de lijnen op een bijzondere manier heeft ingezet voor de maatschappij.

Maak een keuze voor 3 clubs waarvan jij vindt dat zij het beste maatschappelijke project hebben ingediend en maak daardoor kans op een shirt van jouw favoriete eredivisieclub! Breng nu jouw stem uit op: https://www.vriendenloterij.nl/winnaar

Dit artikel delen