Eredivisie

Wijnaldum in 'Mirror Talk' over blessure, Oranje en liefde voor Feyenoord

In een nieuwe aflevering van 'Mirror Talk' gaat Kenneth Perez in gesprek met Georginio Wijnaldum. De middenvelder van AS Roma en oud-aanvoerder van Oranje gaat onder meer in op zijn tijd bij blessure, de overstap naar AS Roma en een mogelijke terugkeer in de Eredivisie.

Blessure

De middenvelder vertrok afgelopen zomer bij zijn club Paris Saint-Germain voor een verhuurperiode aan het Italiaanse AS Roma. Binnen de kortste keren brak Wijnaldum zijn scheenbeen op de training, waardoor hij nu al een hele tijd uit de roulatie is. De middenvelder revalideert in Nederland en is inmiddels positief gestemd. "Het gaat echt de goede kant op. Toen het gebeurde heb ik echt een paar dagen gehuild en ben ik verdrietig geweest. Ik leef nu eigenlijk echt als een monnik bij wijze van spreken. Ik voel me er heel goed bij. Ik zie heel veel progressie in mijn revalidatie, maar nu woon ik afscheidelijk van mijn familie. In het weekend ga ik wel terug, maar dat is gewoon een offer dat ik moet maken. Ik ben nu gewoon helemaal alleen. Ik zie eigenlijk maar twee plekken en dat is mijn appartement en het trainingscomplex. Ik moet er nu gewoon even doorheen."

Terugkeer in Eredivisie

Wijnaldum denkt voorlopig nog niet aan de Eredivisie, maar weet al wel bij welke club hij in Nederland zou willen terugkeren. "Feyenoord is gewoon mijn club. Feyenoord en Sparta, maar Feyenoord nog meer. Sinds ik klein ben heb ik gewoon wat met die club. Er zijn zoveel dingen in de voetballerij, waardoor het niet te voorspellen is. Als ik mag kiezen is het Feyenoord, omdat ik sinds kleins af aan Feyenoord-supporter ben.

Toch denkt Wijnaldum ook met warme gevoelens terug aan zijn tijd in Eindhoven. "Maar ik hou ook heel erg van PSV. In die jaren is het echt gegroeid. Ik ging naar PSV terwijl ik de club niet echt kende of liefde had voor die club. Ik had dat alleen voor Feyenoord en Sparta, omdat ik daar heb gespeeld. In vier jaar tijd heb ik prachtige tijden meegemaakt. Voetballer van het jaar geworden, maar ook hoe ze me hebben behandeld bij de club. In vier jaar ben ik enorm van die club gaan houden. Alleen Feyenoord zit echt in mijn hart en PSV is er later bijgekomen." (ESPN.nl)

Dit artikel delen