Maatschappelijk

Willem II en SC Heerenveen in actie voor de Voedselbank

Willem II en sc Heerenveen gaan zich beiden inzetten voor de Voedselbank. Willem II gaat voorafgaand aan de thuiswedstrijd met sc Heerenveen levensmiddelen inzamelen voor de Tilburgse voedselbank, terwijl de Friese Eredivisieclub een week later een kerstactie organiseert voor de Voedselbank Heerenveen. 

Willem II en Omroep Brabant in actie voor Tilburgse Voedselbank

In samenwerking met Omroep Brabant gaat Willem II voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen zaterdag levensmiddelen inzamelen voor de Tilburgse Voedselbank. Aan supporters wordt gevraagd om alle langer houdbare producten die ze kunnen missen, in te leveren bij een kraampje bij het kassagebouw. Hiermee kunnen ze mede-Tilburgers, waarvoor een dagelijkse maaltijd geen zekerheid is, in deze feestelijke decembermaand aan een smakelijke maaltijd helpen. 

Samen voor de Voedselbank is een jaarlijkse actie van Omroep Brabant, waarbij zoveel mogelijk Brabanders worden opgeroepen om een bijdrage te doen. Vorig jaar werden er 186.861 producten opgehaald. Maandag worden bij de Albert Heijn XL in Tilburg de producten aan de Tilburgse Voedselbank overhandigd. Ook de mascotte van Willem II, Kingo, is dan van de partij. 

sc Heerenveen: Zondag 16 december inzameling houdbaar voedsel

Na het succes van voorgaande jaren organiseert sc Heerenveen samen met supportersverenigingen Nieuw Noord en FeanFan een kerstactie voor de Voedselbank Heerenveen. De bedoeling is om houdbaar voedsel in te zamelen voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht op 16 december.

Sjoerd Talsma, voorzitter van de Voedselbank, is zeer enthousiast over het feit dat er weer voedsel zal worden ingezameld. Daarnaast heeft hoofdsponsor GroenLeven 250 kaarten beschikbaar gesteld voor de wedstrijd op 16 december, zodat de cliënten van de Voedselbank deze wedstrijd kunnen bezoeken.

De inzamelpunten voor voedsel worden ingericht bij ingang E, G, T, O, B en J, waar vrijwilligers het houdbare voedsel in ontvangst zullen nemen. Een lijst van geschikte artikelen om te doneren is hier te vinden.  

Naast houdbaar voedsel kunnen supporters ook werkende en niet-werkende mobiele telefoons en ICT-apparatuur inleveren. Door het geschikt maken van oude(re) apparatuur voor hergebruik ontstaan opbrengsten waarmee goede doelen zoals KIKA gesteund kunnen worden. Samen met vrijwilligers wordt dit gedaan onder de naam Recyclebox.

 

Dit artikel delen