Maatschappelijk

Willem II-spelers bezorgen kinderen met beperking onvergetelijke dag

Afgelopen week was het interlandperiode en vonden er geen Eredivisie wedstrijden plaats. Een goed moment om als profvoetballer op een andere manier te schitteren. Willem II-spelers waren, waaronder aanvoerder Jordens Peters, Damil Dankerlui en Bart Nieuwkoop, aanwezig bij de Libra Fit & Fundag en hebben 65 kinderen een onvergetelijke dag bezorgd.

De Libra Fit & Fundag is een sportevenement dat georganiseerd wordt voor kinderen en jongeren met een beperking, waar ook broertjes en zusjes aan deel mogen nemen. Het doel van deze dag is om de kinderen en jongeren door te laten stromen bij sportverenigingen in de buurt én te laten zien dat er ook met een beperking nog genoeg mogelijkheden zijn om te sporten.

Willem II heeft van deze speciale dag ook een korte aftermovie gemaakt:

 

Er waren verschillende clinics waar de kinderen samen met de spelers aan deel konden nemen, bijvoorbeeld rolstoeltennis, wandklimmen en handboogschieten. “Ik vind het leuk dat we zoveel verschillende sporten kunnen doen, mét de spelers van Willem II.”, zegt de 12-jarige Sander (zie foto) met een brede glimlach. De leukste ervaring van de dag? “Handboogschieten met Damil (Dankerlui)! Suzanne Albregts (coördinator Willem II Betrokken) is erg te spreken over de Fit & Fundag: “Deze dag is niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de spelers heel waardevol. Door samen te sporten stimuleren ze elkaar op een leuke en positieve manier.”

Willem II Betrokken ondersteunt, begeleidt en initieert maatschappelijke initiatieven in Tilburg en omgeving, hierbij gebruik makend van de kracht en uitstraling van Willem II. De profvoetballer en trainer als rolmodel en het Koning Willem II stadion als inspirerende (leer)omgeving maken onze doelgroepen sterker en vergroten hun kansen. Meer weten, klik HIER.

Dit artikel delen