Eredivisie Awards

Zeven clubs leveren spelers voor Eredivisie Elftal van de Maand mei

Voor de maand mei leveren zeven verschillende clubs spelers voor het Eredivisie Elftal van de Maand. Zowel Ajax, PSV, FC Twente als N.E.C. leveren elk twee spelers, gevolgd door Vitesse, Sparta Rotterdam en Willem II met allen één speler.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand mei: Yvon Mvogo (PSV), Gijs Smal (FC Twente), Souffian El Karouani (N.E.C.), Wessel Dammers (Willem II), Bart van Rooij (N.E.C.), Edson Álvarez (Ajax), Ritsu Doan (PSV), Dimitris Limnios (FC Twente), Loïs Openda (Vitesse), Lennart Thy (Sparta Rotterdam) en Brian Brobbey (Ajax).

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen – aangevuld met de stemmen van de 18 aanvoerders en 18 coaches – wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA Sports. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen