Eredivisie Awards

Zeven clubs leveren spelers voor het Eredivisie Elftal van de Maand

AZ, PSV, Feyenoord en FC Twente zijn alle vier met twee spelers hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand. Verder leveren drie andere clubs één speler: Go Ahead Eagles, FC Volendam en sc Heerenveen.

Opvallend is dat AZ-rechtsback Yukinari Sugawara voor de derde maand op rij een plek in het elftal heeft bemachtigd. Ook Joey Veerman, Santiago Giménez, Youri Regeer en Jeffrey de Lange maakten deel uit van het Elftal van de Maand in september, terwijl Vangelis Pavlidis en Lutsharel Geertruida in augustus onderdeel waren van het elftal.

Het Eredivisie Elftal van de Maand oktober: Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles), Youri Regeer (FC Twente), Benaissa Benamar (FC Volendam), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Yukinari Sugawara (AZ), Joey Veerman (PSV), Luuk Brouwers (sc Heerenveen), Manfred Ugalde (FC Twente), Santiago Giménez (Feyenoord), Johan Bakayoko (PSV) en Vangelis Pavlidis (AZ).

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden elk seizoen uitgereikt op de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™ 24. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen