Voetbal Geeft

80-jarige Lammert ontmoet Jeroen Veldmate en Mickey van der Hart van FC Emmen

De 80-jarige Lammert is een echte levensgenieter. Ondanks zijn visuele beperking, speelt voetbal een belangrijke rol in zijn leven. Als aanjager van de blindentribune wordt Lammert tijdens de wedstrijd FC Emmen- Feyenoord in het zonnetje gezet door Jeroen Veldmate en Mickey van der Hart. Het wordt een dag vol met momenten om niet te vergeten.

Aanjager blindentribune FC Emmen

Lammert weet al van jongs af aan dat hij lijdt aan de oogaandoening Retinis pigmentosa; een ziekte die wordt gekenmerkt door slechtziendheid en geleidelijk inperking van het gezichtsveld. Geleidelijk wordt Lammert volledig blind.

Om zijn medestanders met een visuele beperking de sfeer mee geven van een stadion stap Lammert een aantal jaar geleden op zijn favoriete club FC Emmen af met het verzoek om een blindentribune op te starten. Met succes. FC Emmen opent in seizoen 2019-2020 de blindentribune.

In stadion De Oude Meerdijk kunnen de slechtziende en blinde voetballiefhebbers tussen het reguliere publiek, samen met een begeleider, live een wedstrijd in het stadion beleven. Zij worden door de audioapparatuur continu geïnformeerd over wat er op het veld gebeurt en Lammert begeleid de vijf vaste supporters met een visuele beperking met liefde.

Het is mooi dat FC Emmen ervoor zorgt dat iedereen onderdeel kan zijn van een wedstrijd en de sfeer kan voelen.
Mickey van der Hart

Voetbal Geeft

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft staan we stil bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen