Voetbal Geeft

ADO Den Haag maakt dromen Kimberley (13) waar met G-Storks

De Haagse Kimberley (13) is helemaal gek van ADO Den Haag. Het liefst gaat ze iedere dag naar school in het shirt van haar favoriete club. ADO Den Haag maakt het met G-voetbalteam G-Storks mogelijk dat Kimberley ondanks haar verstandelijke handicap voor ADO Den Haag kan uitkomen.

Kimberleys kamer hangt vol met ADO Den Haag-posters en ze droomt ervan om in een vrouwenelftal te spelen, bij ADO Den Haag uiteraard. Haar ouders zijn net als Kimberley verstandelijk beperkt, waardoor het lastig voor haar is om bij een vereniging te voetballen. Gymleraar Remco kent de thuissituatie van Kimberley maar al te goed en weet dat Kimberley weinig kansen zal krijgen. Daarom heeft hij Kimberley opgegeven voor G-Storks, het G-voetbal team van ADO Den Haag

De G-Storks

ADO Den Haag vindt dat iedereen de kans verdient om zijn of haar droom te realiseren. Om spelers met een beperking de kans te geven te voetballen bij een profclub, is ADO Den Haag in 2017 gestart met een eigen G-team. Hiermee willen ze het G-voetbal promoten in de regio Haaglanden en dromen zoals die van Kimberley uit laten komen. Kimberley en haar teamgenootjes mogen een jaar lang namens de club meedoen aan diverse wedstrijden en toernooitjes. Daarnaast krijgen ze net zoals de echte profs een contract aangeboden vanuit de club en lunchen ze samen met de selectie.

De kracht van voetbal

Recent kreeg Kimberley bezoek van haar held Aaron Meijers, die op zijn beurt erg trots was dat zijn club ADO Den Haag zich inzet voor kinderen als Kimberley. De video die van deze ontmoeting is gemaakt, maakt onderdeel uit van een 25-delige videoreeks waarin wekelijks wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij. ADO Den Haag is de vierde club die wordt uitgelicht. Bekijk hier de eerdere video’s van PSV (Amputatievoetbal) Willem II (Football Memories) en PEC Zwolle (PEC kicks ASS).

De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie.

Dit artikel delen