Voetbal Geeft

Ajax - Buddies project

Ajax wil ervoor zorgen dat jongeren zich niet alleen op het veld, maar ook buiten het veld ontwikkelen. Dit project biedt jongeren tussen de 16 en 22 jaar uit Amsterdam Zuidoost de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van Ajax. Ze kunnen verschillende banen binnen Ajax ontdekken en krijgen daardoor een beter inzicht in de arbeidsmarkt. Jouw stem voor dit project kan een enorme impact hebben op de toekomst van deze jongeren en hun kansen vergroten.

Aanleiding

In Amsterdam Zuidoost wonen zo'n 30.000 jongeren tot 26 jaar oud. Niet allemaal hebben ze het makkelijk en velen zullen zich vroeg of laat moeten begeven op de arbeidsmarkt. Jongeren tot 22 in Zuidoost zijn vaker actief (werkend, onderwijs of volgen van een opleiding) dan gemiddeld in Amsterdam, wij willen ze motiveren en inspireren om dit voort te zetten en zich verder te ontwikkelen.

Een groot gedeelte van deze jongeren kan de Johan Cruijff ArenA vanuit huis zien liggen. Ajax is een droom, maar voor velen erg ver weg. Ajax wil haar maatschappelijke rol pakken om deze jongeren te begeleiden en inspireren om een zachte landing in de arbeidsmarkt te bewerkstelligen.

Aanpak

Via het buddy project worden jongeren tussen de 16 en 22 jaar uit Amsterdam Zuidoost gekoppeld aan talentvolle medewerkers van Ajax die gedurende een jaar een buddy rol op zich zal nemen. Wil je meer leren over hoe Ajax haar social media beheert tijdens een wedstrijddag? Solliciteer dan bij de Social Media Coördinator en krijg een buddy toegewezen. Heb je interesse eventorganisatie of droom je van een commerciële carrière? Ga dan voor de partnershipsafdeling en krijg een buddy die je alles leert over dit vakgebied. Maar er zijn nog meer opties, zoals Finance, Ajax Coaching Academy, Planning & Coördinatie, Strategie, International Partnerships en Science. Kortom, er is voor elk wat wils!

Het project is tweeledig:

  • Buddyprogramma: Hierbij gaan jongeren 1:1 meelopen met een Ajax medewerker, via drie coachingssessies en één meeloopdag. De buddies zijn binnen de club Ajax aangemerkt als talent, werken op verschillende afdelingen en vervullen een voorbeeld rol.
  • Een inspiratiedag. Hierin worden jongeren 40 op een laagdrempelige manier bewust gemaakt van de kansen en uitdagingen in het werkende leven. Een soort gastles vanuit verschillende disciplines, maar dan van Ajax. Onderwerpen: social media, sponsoring, online-marketing, events, finance & science. Wedstrijdbezoek. De dag wordt afgesloten met een wedstrijd in de ArenA.

Resultaat

Jongeren een beter beeld geven van de uitdagingen en kansen op de arbeidsmarkt, zodat hun toekomstperspectief wordt vergroot. Dit wordt gecheckt door middel van een survey voor en na het project en persoonlijke 1-op-1 interviews na afloop.

Ontwikkelen staat hier centraal en dat geldt niet alleen voor onze jeugdspelers. Wij bieden de jongeren kansen.
John Heitinga, trainer Ajax

Dit artikel delen