Voetbal Geeft

MPE21: Ajax wil Amsterdamse jeugd helpen met gezonde levensstijl

De Eredivisie en haar Maatschappelijk Partner, Vriendenloterij, gaan voor het vierde jaar op rij op zoek naar het beste plan voor een nieuw impactvol maatschappelijk project. Negen eredivisieclubs nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel en de daarbij horende bijdrage van maximaal 50.000 euro om het project te kunnen realiseren. Het publiek bepaalt samen met de jury welke clubs er in de top 3 horen. Vandaag lichten we één van de negen genomineerden uit: Ajax met het project 'Foodball'.

1 op de 5 kinderen heeft overgewicht

1 op de 5 kinderen in Amsterdam heeft overgewicht. Onder Amsterdamse jongeren is een ongezonde levensstijl en gebrek aan beweging een groot probleem, dat op latere leeftijd tot gezondheidsproblemen leidt. Met Ajax Foodball maakt de club minimaal 100 kwetsbare jongeren en hun ouders bewust van het belang van een gezonde levensstijl.

Kijkje in de Ajax keuken

Een gezonde levensstijl is namelijk niet alleen belangrijk voor topvoetballers, maar voor iedereen. Tijdens het project krijgen jongeren van 12 en 13 jaar (selectie vindt plaats in overleg met GGD Amsterdam) de unieke kans om op Ajax’ trainingscomplex de Toekomst een kijkje in de keuken te nemen. Ze lopen mee in de keuken én in de jeugdopleiding van Ajax, krijgen voedingles, gaan zelf een gezonde lunch bereiden, krijgen een sportclinic en ontvangen een foodbox voor thuis vol met gezonde ingrediënten en tips voor het toepassen schijf van 5. Zo zetten de deelnemers tijdens het project de eerste stappen richting een gezonde levensstijl. Daarnaast hoopt Ajax de jongeren met behulp van het horecateam, voedingsdeskundigen, trainers en spelers te inspireren om hun eigen talenten te ontwikkelen.

Winnaar bekend op vrijdag 26 november

Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren.

De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor de nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.

Over Maatschappelijk Project Eredivisie

‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete eredivisieclub.

Dit artikel delen