Community Champions

Ali Boussaboun, Mike Passenier en Kika van Es inspireren Community Champions tijdens landelijk evenement

Op woensdag 5 juni vond de afsluiting van Community Champions plaats bij Excelsior Rotterdam. Meer dan 270 jongeren vanuit veertien verschillende voetbalclubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie kwamen samen voor de landelijke uitwisseling van het Community Champions programma, onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). De dag stond volledig in het teken van sport, plezier en netwerken.

Inspirerend programma met bekende sporthelden

De dag werd geopend door voormalig eredivisiespeler Ali Boussaboun, gevolgd door een spannend voetbaltoernooi waarbij de teams het tegen elkaar opnamen. Daarna genoten de jongeren van diverse workshops, verzorgd door bekende sporthelden.

V.l.n.r. Ali Boussaboun, Mike Passenier, Kika van Es, Royston Drenthe, Jos Mekkes

Zo gaf Mike Passenier, een van de bekendste kickbokstrainers wereldwijd, een indrukwekkende clinic over weerstand, terwijl voormalig speler en trainer Robert Maaskant een inspirerende leiderschapsworkshop gaf. Voetbalhelden Royston Drenthe en Kika van Es verzorgden samen met proftrainer Jos Mekkes een voetbalclinic waarin jongeren alles leerden over techniek, tactiek en teamwork.

De dag werd afgesloten met een inspirerend verhaal van voormalig N.E.C.-middenvelder Lorenzo Davids, die sprak over tegenslagen en doorzettingsvermogen.

“Community Champions is een heel mooi initiatief om jongeren te stimuleren en kansen te bieden voor de toekomst. Het geeft hen het vertrouwen en de sociale vaardigheden die ze later goed kunnen gebruiken.”
Ali Boussaboun

Naast de sportieve activiteiten was er ook volop ruimte voor ontspanning en plezier. Jongeren konden zich uitleven in een photobooth, esports spelen en meedoen aan minigames.

De dag werd feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking voor de winnaars van het voetbaltoernooi. Het evenement bij Excelsior Rotterdam was een groot succes en onderstreepte opnieuw de kracht van sport en samenwerking. 

Ontdek talent met Community Champions

Community Champions maakt gebruik van de populariteit van het betaald voetbal in Nederland en de sociale kracht van sport om een unieke ervaring te bieden binnen Maatschappelijk Diensttijd (MDT). Gedurende een traject van 16 weken gaan jongeren op een avontuurlijke ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf, met voetbals als gids. 

Dit doen ze door deel te nemen aan diverse workshops, samen te sporten en activiteiten te organiseren in hun buurt. Als Community Champions ontdekken de jongeren (nieuwe) talenten bij zichzelf, ontmoeten ze nieuwe mensen en dragen ze ook iets bij aan hun gemeenschap. Sinds de start hebben al meer dan 2500 jongeren deelgenomen en waarderen ze het project met een gemiddelde score van een 8.

Teamfoto's

Dit artikel delen